Nogomet

Jakirović: 'Pušem i na hladno, Gorica se doslovno bori za goli život'

Mihaela Bradovski • petak, 10.02.2023.
Jakirović: 'Pušem i na hladno, Gorica se doslovno bori za goli život'
Foto: FaH

Rijeka u nedjelju na Rujevici dočekuje Goricu u sklopu 21. kola SuperSport HNL-a. Sergej Jakirović upozorava kako ovo neće biti lagan posao za Riječane...

Sergej Jakirović odlično je startao na klupi Rijeke iako još nije odradio nijednu domaću utakmicu. Prvi protivnik na Rujevici bit će mu Gorica, klub koji je Jakirović također vodio.

"Konačno igramo kod kuće. Imamo zahtjevnog protivnika, posebno iz razloga jer su svi tu već ubilježili tri boda, ali ja pušem i na hladno. Morat ćemo biti posebno koncentrirani, odigrati svoju dosad najbolju utakmicu. Gorica se doslovno bori za goli život i naravno da će doći s nadom i vjerom da može nešto uzeti. Igrali smo s njima nedavno i prijateljsku utakmicu i vidjeli smo da su maksimalno tvrd i čvrst protivnik kojeg nije lako probiti."

Što se tiče izostanaka, tu nema nekih velikih novosti.

"Svi su na dispoziciji osim Bogojevića koji će u utorak napraviti artroskopiju koljena, bio je kod doktora Nemeca i postoji nešto što se treba ukloniti kako bi mu prestalo nanositi bol. Iza treninga pojavila se oteklina i zaključeno je da treba obaviti zahvat. Nemamo Babića i Bodetića koji su na U-19 reprezentativnom okupljanju. Mitrović trenira, ali još mu treba malo vremena, nema ni Djouahre."

Jakirović je jako dobro krenuo na klupi Rijeke, u tri kola nastavka sezone uzeo je u gostima sedam bodova.

"Jednom sam prilikom rekao da ćemo uzeti 5-7 bodova pa su mi rekli da sam lud s obzirom u kakvom je stanju ekipa i protiv koga igramo. Međutim u HNL-u je sve to li-la, mogli smo uzeti jedan bod, ali smo sve ovo zaradili na terenu."

Gorica je u prošlom kolu izgubila kod kuće važnu utakmicu protiv Šibenika.

"Očekivao sam bolju utakmicu. Nekoliko je tu momenata, Matavž na 0:0 pogađa stativu, a Šibenik je ipak imao manje psihološko opterećenje. Nisam mislio da će Gorica izgubiti, sada je u doista teškoj situaciji iako ima još puno kola za igrati. Puno ljudi smatra da će ovo biti samo stvar tehnike, ali mi znamo da neće."

Rijeka na Rujevici ove sezone ima puno problema i jako malo osvojenih bodova.

"Tek sam neki dan vidio da je Rijeka u devet utakmica kod kuće uzela pet bodova. Rujevica je prije bila jako teško osvojiva, morao si imati baš svoj dan da nešto uzmeš. Morat ćemo tu nešto mijenjati, previše bodova se prosulo."

Danas u sastavu Rijeke ima i dosta domaćih igrača, ali Jakirović na to ne gleda.

"Ja stvarno ne gledam tko je domaći, a tko je sa strane, u profesionalnom sportu se gleda samo učinak na terenu i kako radiš te koliko si posvećen i to su momci zaslužili. Velika je konkurencija, tjeraju jedni druge da budu bolji. Ako ne igraš, ne trebaš biti zavidan nego sretan zbog tog kolege koji igra jer nikada ne znaš kada će se tebi otvoriti. Mi smo momčad i moramo igrati zajedno."

FOTO: HINA /Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!