Tenis

Donna Vekić propustila pet set lopti i oprostila se od turnira u Linzu

Mihaela Bradovski • petak, 10.02.2023.
Donna Vekić propustila pet set lopti i oprostila se od turnira u Linzu
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela izboriti prolaz u polufinale WTA turnira u Linzu. U četvrtfinalu ju je svladala sedma igračica svijeta, Maria Sakkari, sa 6:3, 7:6...

Grkinja Maria Sakkari svladala je Donnu Vekić u četvrtfinalu WTA turnira u Linzu. Vekić je glatko izgubila prvi set, u drugom je bila ravnopravnija, ali se nije uspjela u potpunosti vratiti i izboriti treći set.

Prilika je bilo sasvim dovoljno, čak pet set lopti u tie-breaku drugog seta, ali Sakkari se spasila i završila posao bez ulaska u treći set.

Vekić je dosad bila vrlo uspješna u međusobnim dvobojima, ovo im je bio osmi susret, a Sakkari je slavila tek treći put.

U prvom setu viđena je ukupno samo jedna break lopta i odmah je iskorištena. Dogodilo se to u četvrtom gemu u kojem je Sakkari stigla do prednosti i povela s 3:1.

Nakon što je Grkinja povela sa 6:3, u drugom setu Donna je dva puta bila u breaku zaostatka, uspjela se vratiti i izboriti tie-break, ali tamo je Grkinja bila bolja s 10:8.

Sakkari tako prolazi dalje, a Vekić završava s nastupom u četvrtfinalu čime je spriječeno eventualno hrvatsko polufinale.

WTA Linz, četvrtfinale:
Maria Sakkari (Grčka, 1) - Donna Vekić (Hrvatska, 5) 6:3, 7:6(8)

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!