Košarka

Simon: 'Dao bih blagu prednost Ciboni u odnosu na ostale'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.02.2023.
Simon: 'Dao bih blagu prednost Ciboni u odnosu na ostale'
Foto: FaH

Pred nama je završnica SuperSport Kupa Krešimira Ćosića, a utakmicu protiv Bosca najavili su trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović i igrač Kruno Simon...

Cedevita Junior u utorak će od 17 sati igrati četvrtfinale SuperSport Kupa Krešimira Ćosića protiv Bosca. Završnica turnira igrat će se u Draženovu domu.

Susret, a i cijeli turnir najavio je trener Damir Mulaomerović koji je svjestan specifičnosti Kupa kao natjecanja te protivnika kojeg nikako ne smije zanemariti.

"Kup je jedno specifično natjecanje gdje svaka ekipa dođe i spremna je iznenaditi svakoga u tih 40 minuta. Svaka utakmica nosi svoju težinu pa igrači moraju biti spremni i fizički i mentalno, baš zbog specifičnosti i načina održavanja natjecanja. Spremat ćemo se kao i za svaku utakmicu do sada. Dolazi nam Bosco kojega sigurno ne smijemo podcijeniti, s jednim od najperspektivnijih trenera u Ligi. To je ekipa koja ima i individualnu i timsku kvalitetu, ali mi ćemo se spremiti. Ono što je najvažnije jest da smo mentalno i fizički spremni, da shvatimo da je ispred nas teška utakmica i da u nju uđemo pripremljeni."

Cedevita Junior mnoge je iznenadila prošle godine kada je igrala finale gdje je bolja bila Cibona.

"Ne idemo s tim mislima u natjecanje, naše uvijek idu na sljedeću utakmicu. Mi se nadamo i želimo nastaviti igrati dobru košarku kakvu igramo u posljednje vrijeme. Iako smo se zbog osam uzastopnih pobjeda opustili, što i nije čudno, mislim da svakako imamo kvalitetu koja nije zanemariva. Bit će jako važna i mentalna priprema, zato što će nas do samog kraja natjecanja čekati tri teške utakmice u kratkom vremenskom roku."

Stanje unutar momčadi je odlično.

"Stanje i atmosfera u ekipi su dobri, s obzirom na to da nemamo nijedan poraz ove godine. Mislim da možemo biti zadovoljni, ali konstantno pokušavamo izgledati bolje, i individualno i momčadski. Mentalno se pripremamo i dižemo timski, tako da se samo nadam kako neće biti ozljeda i da ćemo dogurati do finala. Naše misli su na Boscu, pa onda poslije njih ćemo razmišljati o sljedećem protivniku. Ponavljam da se radi o jednom dosta specifičnom natjecanju u kojemu je jako važan dolazak publike i podržavanje takvog natjecanja."

Utakmicu protiv Bosca najavio je i igrač Kruno Simon koji je kroz karijeru tri puta osvajao ovo natjecanje.

"Kup je poseban i mislim da se do sada pokazalo autsajderi imaju jednaku šansu za osvajanje trofej kao što je imaju i favoriti, tako da mislim da treba ići utakmicu po utakmicu. U dobrom smo ritmu i ne bojimo se nikoga. U utorak igramo prvu i onda ne znamo s kime dalje - idemo dan po dan. Sigurno je da je cilj osvojiti trofej, mislim da smo u svakoj utakmici koju smo do sada igrali pokazali da idemo na pobjedu, a tako će biti i u Kupu. Blagu prednost dao bih Ciboni u odnosu na sve ostale jer su ipak oni domaćini i imaju dobar roster, no mi isto gledamo svoje šanse. Dat ćemo sve od sebe da ih probamo iznenaditi u osvajanju trofeja", rekao je Simon za službene stranice kluba.

KK Cedevita Junior

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!