Nogomet

Čačić: 'Apsolutni smo favorit iako je Kup hirovito natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.02.2023.
Čačić: 'Apsolutni smo favorit iako je Kup hirovito natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća'
Foto: FaH

Dinamo danas u Parku mladeži protiv Splita igra susret osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa. Modri su veliki favoriti, ali senzacije su se u Kupu znale događati...

Ante Čačić svjestan je da je Kup natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća i nisu rijetkost. Dinamo je kroz povijest znao gubiti kao veliki favorit i zato Čačić traži punu ozbiljnost kod svojih igrača.

"Žao mi je što je Split u takvoj situaciji, jedno su vrijeme imali sjajan uspon do prve lige, bili i finalisti Kupa. Dinamo je apsolutni favorit iako je Kup hirovito natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Moramo zaista biti dovoljno oprezni i koncentrirani kako bismo utakmicu priveli kraju na način koji priželjkujemo, a to je prolaz u četvrtfinale. Sigurno je da nas čeka motiviran domaćin, nadam se da će uvjeti biti prikladni za prezentaciju dobrog nogometa, a bude li tako, vjerujem da ćemo ispuniti cilj", poručio je Čačić, a prenosi Dinamova stranica.

Čačić najavljuje dosta promjena u sastavu, priliku će dobiti oni s manjom minutažom.

"S obzirom na to da smo u petak odigrali prvenstvenu utakmicu pri čemu neke igrače nismo koristili, sada će oni dobiti priliku. Dakle, koristit ćemo više igrača koji su u prošlim utakmicama imali manju minutažu. Međutim, svi oni s pravom konkuriraju za početnih 11 tako da im je to na neki način prilika da pokažu u kakvom su stanju u ovom trenutku."

Među onima koji su definitivno otpali za susret je kapetan Arijan Ademi.

"Ademi je dobio visoku temperaturu pa neće ići na put. Petar Bočkaj i Dario Špikić osjećaju probleme s leđima i nakon treninga ćemo vidjeti kakvo je stanje. Vjerujem da ćemo imati dovoljno kvalitetan kadar za utakmicu."

U tom kadru više nema Mahira Emrelija i Daniela Štefulja.

"Smatrali smo da je dobro da na proljeće odigraju što veći broj utakmica i iz tog smo razloga dogovorili da odu na posudbu, Emreli u Tursku, a Štefulj u Sloveniju."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!