Nogomet

Uspjeh PSG-a ovisi o tome koliko su spremni Messi i Mbappe, Bayern se budi i izgleda sve bolje

Mihaela Bradovski • utorak, 14.02.2023.
Uspjeh PSG-a ovisi o tome koliko su spremni Messi i Mbappe, Bayern se budi i izgleda sve bolje
Foto: EPA

U drugom današnjem dvoboju osmine finala Lige prvaka PSG na svom travnjaku dočekuje Bayern i očekuje pobjedu s kojom bi otputovao u München pod manjim pritiskom...

Jedan od najzvučnijih parova osmine finala Lige prvaka svakako je PSG - Bayern. Parižani su najbolja francuska momčad koja u svojim redovima ima ogromnu količinu talenta te želi otići do kraja i u Ligi prvaka, a s druge strane Bayern je kvalitetan i moćan već po tradiciji i dijeli iste ciljeve kao i PSG.

PSG u ovaj susret ulazi nakon dva vezana poraza protiv Marseillea u kupu te Monaca u prvenstvu. U tim susretima nije igrao Kylian Mbappe koji je zaradio ozljedu u prvenstvenoj pobjedi kod Montpelliera, bio je pod upitnikom i za ovaj dvoboj, ali iz redova pariške momčadi najavili su da će Mbappe biti spreman i zaigrati.

Svakako je to dobra vijest za PSG koji je bez njega pokazao slabosti, ne treba spominjati i naglašavati njegove kvalitete, riječ je o jednom od ključnih igrača, a protiv protivnika snage Bayerna, Parižanima trebaju svi najjači aduti i najvjerojatnije će ih i imati na raspolaganju.

Ta zadnja dva poraza dovela su i do nemira u svlačionici Parižana, a Bayern je kroz nešto slično već prošao i polako se diže i hvata pravu formu. Naime, Bavarci su ušli u polusezonu nekako usporeno, nisu izgledali dobro i povezali su neočekivano tri remija. Ipak, nakon uvjerljive pobjede u Kupu protiv Mainza, stvari su se pokrenule i sada je Bayern već u pobjedničkom nizu.

Forma je svakako u usponu, momčad stvara dovoljno prilika, a sve ostalo je stvar realizacije. Ne treba smetnuti s uma da Bayern unatoč dobrim rezultatima i uvjerljivim pobjedama, ima velikih problema s ozljedama. Nedostaje mu nekolicina igrača koji bi zasigurno bili u prvih 11.

Što su rekli

Christopher Galtier, trener PSG-a: "Gotovo svi moji igrači su navikli na ove velike utakmice. Čeka nas kvalitetan protivnik i svi jako dobro znamo koliko moramo biti bolji i koliko moramo podići našu igru. Bit će to 50:50 susret, bit ćemo pod pritiskom, ali navikli smo igrati s njim. Bayern je imao nekih problema odmah nakon Svjetskog prvenstva, ali od tada igra dobro, za razliku od nas. Međutim, optimist sam, imam više igrača na raspolaganju nego u posljednjim susretima."

Julian Nagelsmann, trener Bayerna: "Ne zamaramo se previše s tim hoće li Mbappe krenuti od prve minute i hoće li Messi startati. Ako budu igrali, značit će da su spremni. Messi je igrač koji zna kako treba igrati i bez odrađenih treninga. Bit ćemo spremni za svaki scenarij, znamo da obojica mogu nanijeti puno štete bilo kojoj momčadi svijeta stoga ćemo se dobro pripremiti i vidjeti kako ih možemo najbolje limitirati."

Mjesto, vrijeme, suci

Pariz, Park prinčeva, 21:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Nedostaju

PSG: Nordi Mukiele, Renato Sanches (ozljede)

Bayern: Lucas Hernandez, Sadio Mane, Noussair Mazraoui, Manuel Neuer (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Bayern i PSG sastali su se u sezoni 2020/2021 u četvrtfinalu Lige prvaka, a dalje su prošli Parižani. U prvom susretu u Münchenu slavili su s 3:2 golovima Mbappea (dva) i Marquinhosa dok su Choupo-Moting i Müller zabili za Bayern. U uzvratu u Parizu Bayern je minimalno slavio (1:0), ali to nije bilo dovoljno za prolaz.

Prognoza

Dosta težak meč za prognozirati, PSG je na svom travnjaku favorit protiv svakoga, ali pitanje je spremnosti Messija i Mbappea. S njima u pravom izdanju mogu svladati bilo koju momčad, ali obojica su radila po posebnom programu i oporavljala se od ozljeda.

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Milan1:0Tottenham
PSG0:1Bayern
Borussia D.1:0Chelsea
Club Brugge0:2Benfica
Eintracht Frankfurt0:2Napoli
Liverpool2:5Real Madrid
Inter1:0Porto
RB Leipzig1:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!