Rukomet

Kraj velike karijere: Luc Abalo odlazi u igračku mirovinu

HINA, Petar Jenjić • utorak, 14.02.2023.
Kraj velike karijere: Luc Abalo odlazi u igračku mirovinu
Foto: Dejan Popek

Nekadašnji francuski reprezentativac Luc Abalo odlazi u igračku mirovinu po završetku sezone u Zeekstar Tokyja...

Nekadašnje desno krilo francuske reprezentacije Luc Abalo umirovit će se na kraju tekuće sezone sa Zeekstar Tokyo, objavio je japanski klub u utorak.

Zeekstar Tokyo će mu odati počast nakon posljednje domaće utakmice regularne sezone 25. veljače, objavio je klub na svojoj web stranici.

Zeekstar Tokyo namjerava nastaviti suradnju s Abaloom nakon njegovog umirovljenja kako bi imao koristi od njegove podrške, savjeta i iskustva.

"Želim reći "hvala" navijačima. Bio sam stvarno sretan što sam mogao biti uzor nekima kroz strast prema rukometu", rekao je Abalo za web stranicu Tokyja.

Abalo koji je zabio 859 golova u 289 nastupa za Francusku s kojom je tri puta osvajao naslov olimpijskog pobjednika, tri puta naslov svjetskog prvaka i tri puta naslov europskog prvaka.

Igrao je za Ivry (Val-de-Marne), Ciudad Real s kojim je osvojio Ligu prvaka 2009., PSG i norveški Elverum. Povukao se iz međunarodnog rukometa nakon osvajanja naslova olimpijskog prvaka u Tokiju u ljeto 2021., prije nego što se pridružio tokijskom Zeekstaru.

Njegovim odlaskom u mirovinu, Nikola Karabatić će za nekoliko tjedana biti posljednji aktivni reprezentativac Francuske koja je vladala rukometom od 2008. do 2017. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!