Košarka

Tomas: 'Kvalitetniji su i krupniji, a u kriznim trenucima povukao je Simon'

Branimir Korać • utorak, 14.02.2023.
Tomas: 'Kvalitetniji su i krupniji, a u kriznim trenucima povukao je Simon'
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Ivan Tomas, unatoč porazu od Cedevite Junior u četvrtfinalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić 87:97, nije bio nezadovoljan, svjestan da je protivnik jednostavno bio prejak...

Bosco nije uspio iznenaditi Cedevitu Junior, ali s obzirom kako je izgledao u posljednjih nekoliko utakmica u kojima je biljeđžio ružne poraze, Ivan Tomas mogao je biti zadovoljan.

"Prvo bih čestitao Cedeviti Junior na prolasku u polufinale. Smatram da smo odigrali jako dobru utakmicu, pogotovo nakon zadnjih nekoliko loših partija. Momci su se danas digli i dali svoj maksimum i s te sam strane zadovoljan."

Cedevita Junior jednostavno je bila prejak protivnik za Bosco.

"Što se same utakmice tiče, kvalitetniji su i krupniji. U nekim njihovim kriznim momentima u prvom poluvremenu odreagirao je Kruno Simon. Drago mi je da se nakon -20 nismo raspali što nam se znalo događati ove godine. Odigrali smo borbeno i na kraju odradili čisto pristojnu utakmicu."

Nakon ovog susreta, Tomas se okreće domaćem prvenstvu gdje je glavni cilj izbjeći ispadanje iz lige.

"Predstoji nam borba za opstanak u HT Premijer ligi. Kature neće biti mjesec dana, nedostaje nam i Babić. Nedostaju i na treningu koji je bez njih preslab, i onda stvari na utakmici ne funkcioniraju."

Među istaknutijim pojedincima kod Bosca bio je Luka Krajnović.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, pogotovo nakon teškog poraza od Cibone. Ušli smo čvrsto, ali znamo da je Cedevita Junior jedna od najboljih ekipa ove sezone. Čestitao bih svojim suigračima na borbi i nadam se da ćemo tako igrati od sada pa nadalje te upisati još koju pobjedu."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Bosco87:97Cedevita Junior
Šibenka68:55Dubrava
Kvarner 201091:99Dinamo Zagreb
Cibona71:70Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!