Košarka

Šarin: 'Ne mogu se oteti dojmu da smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.02.2023.
Šarin: 'Ne mogu se oteti dojmu da smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu'
Foto: FaH

Košarkaši Furnira oprostili su se od SuperSport kupa Krešimir Ćosić porazom u četvrtfinalu protiv Šibenke rezultatom 55:68...

Furnir je nedavno na gostovanju kod Šibenke odnio pobjedu, međutim Šibenčani su uzvratili u četvrtfinalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić.

Furnir je čak dobro i otvorio utakmicu, bio bolji u prvom poluvremenu i imao prednost, ali nije je znao zadržati.

"Ne mogu se oteti dojmu da smo ovu utakmicu izgubili u prvom poluvremenu. Prema načinu na koji smo tada igrali i izgledali na terenu morali smo imati 10 poena razlike ili više", govorio je nakon susreta trener Furnira Jeronimo Šarin.

Šarin nije zadovoljan igrom svoje momčadi, definitivno je očekivao više.

"Možda je i do emocionalnog pražnjenja nakon što smo ušli u Ligu za prvaka, nedostajao nam je onaj ekstra motiv koji nas inače krasi cijelu sezonu. Ekipa nije bila mentalno spremna, mislili su vjerojatno da će to biti lagana utakmica. Previše je bilo zadržavanja lopte u rukama, bili smo prespori i pretromi, nismo mogli pogoditi otvorene šuteve i apsolutno je zaslužena pobjeda Šibenke."

Mateo Vidović ključnim vidi povratak Šibenke u završnici prvog poluvremena nakon čega se sve promijenilo.

"Veći dio prvog poluvremena smo kontrolirali rezultat i onda smo krajem poluvremena primili par poena s istekom napada na neku našu slabiju rotaciju u obrani. Tu se smanjila razlika, a oni su u drugo poluvrijeme ušli s kompletno drugačijim stavom, bili su čvršći i agresivniji. Slabo smo se, ili kasno, prilagodili na to."

Veliki posao Šibenčani su napravili limitiranjem Amerikanca Hollingswortha.

"Odvojili su i našeg najboljeg strijelca cijele sezone u drugom poluvremenu, nije mogao ništa, mi ostali se nismo snašli kako smo trebali i doista je njihova pobjeda zaslužena."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!