Nogomet

Pioli: 'Zadovoljan sam, ali smo svi svjesni koliko će izazovno biti u uzvratu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.02.2023.
Pioli: 'Zadovoljan sam, ali smo svi svjesni koliko će izazovno biti u uzvratu'
Foto: FaH

Stefano Pioli je mogao biti zadovoljan nakon sinoćnje pobjede Milana protiv Tottenhama. U susretu koji nije oduševio čovjek odluke bio je Brahim Diaz...

Potpuno ravnopravan dvoboj odigrali su Milan i Tottenham, a na kraju je talijanski sastav odnio 1:0 pobjedu. Podiže to šanse Milana u borbi za četvrtfinale.

"Teška utakmica, velika borba baš kao što smo očekivali. Zadovoljan sam predstavom svoje momčadi, ali smo svi i svjesni koliko će izazovno biti u uzvratu. Odigrali smo kako smo morali odigrati, fokusirano, odlučno i timski."

"Trener je uvijek zadovoljan kada vidi da se rad tijekom tjedna isplatio i imao efekt na terenu. Nešto što nam se u posljednje vrijeme nije događalo često."

Pioli žali što Milan nije postigao još koji pogodak.

"U drugom smo poluvremenu trebali igrati više napadački, onda kada je Tottenhamov pressing popustio. Ali u našim je redovima bilo duha, odlučnosti i kompaktnosti. Mogli smo postići i još pokoji pogodak, ali ni protivnik nije bio bez prilika. Ovo je tek prvi korak, drugi će biti još teži."

Nakon serije loših rezultata, milanski sastav spojio je dvije pobjede.

"Izvedba je ovo koja će nam podići samopouzdanje, ali moramo nastaviti biti energični i dinamični. Bio je ovo težak mjesec, pokušavamo prevladati sve probleme koji su se pojavili putem. Nastavljam vjerovati da radim sa zaista posebnom grupom igrača."

FOTO: HINA/ Tomislav PAVLEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!