Košarka

Jusup: 'Umor se osjetio i na nama i na Ciboni, i mi i oni možemo bolje od ovoga'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.02.2023.
Jusup: 'Umor se osjetio i na nama i na Ciboni, i mi i oni možemo bolje od ovoga'
Foto: FaH

U najzanimljivijem dvoboju četvrtfinala SuperSport kupa Krešimir Ćosić, Cibona je sa 71:70 svladala Zadar i izborila prolaz u poluzavršnicu. Zadrani su bili vrlo razočarani nakon susreta...

Zadar je u tijesnom dvoboju upisao poraz od Cibone kojim se oprostio od ambicija za osvajanje trofeja pobjednika SuperSport kupa Krešimir Ćosić.

Danijel Jusup nije mogao biti zadovoljan, njegova momčad nije uspjela uspostaviti igru kakvu je priželjkivao.

"Rastrgana utakmica s jedne i s druge strane, igralo se na mahove uz dosta izmjena vodstva. Mi smo u prvom poluvremenu imali problem sa skokom u obrani. Kasnije smo uspjeli pronaći ravnotežu, ali osjetio se nedostatak organizacije napada kakvu priželjkujemo. U nastavku smo bili bolji, imali smo na kraju i šut za pobjedu. Ipak čestitam Ciboni na ulasku u polufinale."

Jusup je svjestan da su i Zadar i Cibona mogli odigrati bolje, umor je igrao veliku ulogu.

"Što ćemo sutra? Moramo se prvo odmoriti pa ćemo vidjeti. Vidjelo se večeras i na Ciboni i na nama da smo umorni. I jedni i drugi svakako možemo bolje. I to se prije svega odnosi na putovanja koja su iscrpljujuća, a ne o broju odigranih utakmica."

Marko Ramljak, kapetan Zadra, smatra da su Zadrani trebali prije same završnice osigurati dovoljnu razliku te spriječiti dramu u kojoj su izgubili.

"Cibona je u prvom poluvremenu radila razliku na napadački skok, mi to nismo uspjeli iskontrolirati i to je možda bio i naš najveći problem. U drugom smo dijelu bili u dobrom naletu, vratili smo se u igru i kroz duži period odigrali dobru obranu. To smo trebali kapitalizirati, prijeći u veće vodstvo za lakši ulazak u završnicu. Na kraju se sve svelo na par šuteva."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Bosco87:97Cedevita Junior
Šibenka68:55Dubrava
Kvarner 201091:99Dinamo Zagreb
Cibona71:70Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!