Nogomet

Potter: 'Stvarali smo prilike, pritiskali i mišljenja sam da smo bili dominantni protivnik'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2023.
Potter: 'Stvarali smo prilike, pritiskali i mišljenja sam da smo bili dominantni protivnik'
Foto: EPA

Chelsea je upisao poraz u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, gostovao je kod Borussije u Dortmundu i minimalno izgubio, ali daleko od toga da nema šanse u uzvratu. Stvorio je sasvim dovoljno prilika i pokazao da može zaprijetiti Nijemcima i na njihovom stadionu...

Graham Potter upisao je prvi poraz u Ligi prvaka u karijeri. Chelsea je mogao u Dortmundu do boljeg rezultata, ali završilo je 1:0 za Borussiju zahvaljujući pogotku Karima Adeyemija iz kontranapada u vrijeme dok je Chelsea izgledao dominantno i bliže pogotku.

"Moramo bolje od ovoga. Stvarali smo prilike, pritiskali i mišljenja sam da smo bili dominantni protivnik u drugom dijelu pa je zaista razočaravajuće ovako primiti pogodak. Svi znamo da možemo bolje, ali na kraju ćemo se ponovno fokusirati na ono pozitivno, a to je ostvaren jedan korak dalje u našoj izvedbi. Ovo je tek prvo poluvrijeme, do uzvrata se moramo regrupirati", ističe Potter.

Chelsea je imao dosta problema s ozljedama i izostancima ove sezone, ali polako se vraćaju oni koji su bili van konkurencije i Potter ima sve više igrača na raspolaganju.

"Prije susreta fokus je bio na Jamesu, Loftus-Cheeku i Chilwellu, gledajući da su im to bile prve ili druge utakmice nakon dužeg vremena. Nije lako hvatati ritam u Ligi prvaka, ali smatram da su bez obzira na sve odigrali dobro. Vjerujem da ćemo unaprijediti našu igru u iduća tri tjedna i da možemo slaviti na našem terenu."

FOTO: EPA/Friedemann Vogel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!