Nogomet

Zekić: 'Šibenik je protivnik koji je dobio par pravih pojačanja, bitno je drugačiji nego jesenas'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2023.
Zekić: 'Šibenik je protivnik koji je dobio par pravih pojačanja, bitno je drugačiji nego jesenas'

Slaven Belupo i Šibenik sastaju se u prvom susretu 22. kola SuperSport HNL-a. Strateg Farmaceuta Zoran Zekić otkrio je da očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu...

Već pomalo tradicionalno, kolo se otvara u petak, a ovoga će puta prvi u akciju Slaven Belupo i Šibenik.

"Za nas će Šibenik biti jako zahtjevna utakmica, mogu reći dosta bitna. Pokazalo se do sada da se mi s takvom vrstom protivnika zapravo najteže borimo, što mi je u nekim trenucima i razumljivo. Sutra će jako bitan biti taj psihološki momenat. U dobrom smo ritmu, ali nažalost, već sam to rekao, u zadnje smo dvije utakmice trebali uzeti bodovno malo više. Nedostaje nam zadnji dodir da zabijemo gol i tada bi nam svima bilo puno lakše. Šibenik je protivnik koji je dobio par pravih pojačanja, bitno je drugačiji nego što je bio jesenas. Potrudit ćemo se suprotstaviti se na pravi način."

Šibenčani su pokazali dva lica u prošla dva kola.

"Protiv Gorice je to bila jedna zaista fantastična utakmica. Protiv Lokomotive rezultat je po njih bio ružan, ali tko je gledao utakmicu mogao je vidjeti da se ona u određenom trenutku lomila i razlika je što Šibenik tada nije zabio gol dok je Lokomotiva u tome uspjela. Dosta je ovo teška utakmica za pripremu, Šibenik trenutno nema definiran niti sustav. Do sada su igrali 3-5-2, pa s četvoricom otraga, pitanje je hoće li ostati u tom izdanju ili će nešto mijenjati. Tim više se moramo pripremati za sebe i rješavanje svojih problema."

Niti u ovom susretu Slaven Belupo neće biti kompletan, kapetan Mateo Kocijan morat će propustiti ovaj dvoboj.

"Nažalost ponovno imamo problema, ta viroza nikako da nas prođe. Traje ona u našim redovima već nekih mjesec i pol dana, svakog tjedna se netko iznova razboli. Kapetan nam je van stroja, nažalost. Kad se malo slegnu dojmovi, imao je sjajnu partiju na poziciji za koju je saznao dva sata prije susreta da će je igrati. Od kako sam ovdje ne mogu se sjetiti da me jedan igrač toliko oduševio svojom sigurnošću, karakterom, bio je zaista pravi kapetan i sada će nam jako nedostajati."

Realizacija je poseban problema Zekićeve ekipe, potrebno je, kaže, malo više konkretnosti i hrabrosti.

"Imamo dosta utakmica bez poraza i to je možda ono što bismo trebali potencirati. Da smo dosta utakmica bez pobjede, jesmo, ali u svim nam je tim utakmicama nedostajao taj finiš, što je i najbitnije u nogometu. Imali smo i sada u Osijeku nevjerojatan broj situacija, imali smo deset polukontri i kontri koje smo trebali završiti na bolji način. Izgledali bismo još opasnije. Radimo puno na tome i nadam se da ćemo biti nagrađeni."

Jučer je završen prijelazni rok u kojem Slaven Belupo nije bio posebno aktivan.

"Doveli smo par mladih igrača za budućnost i imali smo u planu još jednog talentiranog igrača, ali u ovom se trenutku nismo uspjeli dogovoriti. Bilo je par ponuda za naše igrače, neću govoriti o imenima, ali svi su oni bili za ostanak ovdje. Manje više pokušavamo mlađim igračima stalno davati priliku, ali to radimo planski. Uveli smo individualan rad, da ti momci dođu u zaista pravom trenutku i da to bude ciljano. Nije pametno neke stvari preskakati u toj senzibilnoj dobi. Imamo grupu igrača koji će vrlo brzo postati ovdje bitni članovi, ali sve u svoje vrijeme."

Utrka za četvrto mjesto poprilično se zakomplicirala.

"Pričali smo se da će se Rijeka sigurno dići, dovela je dosta novih igrača. Lokomotiva se jako diže, Istra je u kontinuitetu, Varaždin je i dalje tu, mi isto tako. Nismo nikada niti razmišljali o tome prije početka prvenstva. Ići ćemo opet utakmicu po utakmicu bez nekog opterećenja. Naravno, kao pravi sportaši bismo željeli ostati što bolje plasirani na ljestvici."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!