Košarka

Štirjan: 'Igrali smo nedavno u prvenstvu te pokazali da možemo biti ravnopravni s Cedevitom'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2023.
Štirjan: 'Igrali smo nedavno u prvenstvu te pokazali da možemo biti ravnopravni s Cedevitom'
Foto: FaH

Dinamo je teže od očekivanja prošao u polufinale SuperSport kupa Krešimir Ćosića. Očekivalo se da će elegantnije doći do pobjede protiv Kvarnera...

Osnovni cilj za Marija Štirjana i njegove igrače bio je proći u polufinale i to su i ostvarili. Sve iznad toga bit će, kažu, bonus.

"Izborenim polufinalnim susretom ostvarili smo cilj postavljen prije početka ovog završnog turnira. Možda i bitnije za nas, pobjedom smo prekinuli negativan niz od četiri izgubljena susreta. U polufinalu nas čeka protivnik koji je u ovom trenutku u najboljoj formi od svih hrvatskih ekipa. Protivnik koji igra u visokom ritmu, na svakoj poziciji ima dva igrača koji mogu ravnomjerno podijeliti minutažu, a povratkom Krune Simona dobili su veliko iskustvo i igrača koji ostatku momčadi daje veću sigurnost i samopouzdanje."

Dinamo je nedavno igrao protiv Cedevite Junior i zna što ga čeka u polufinalu.

"Igrali smo nedavno u prvenstvu te pokazali da možemo biti ravnopravni s njima. No morat ćemo energetski biti na nivou te utakmice te podići razinu igre u obrambenom dijelu. Cedevita Junior je favorit i sigurno da je na njoj veći pritisak, ali mi ćemo dati sve od sebe za plasman u finale koji bi za nas bio velika nagrada."

Štirjan dodaje da se nada ipak punijim tribinama u polufinalu.

"Pozvao bih sve da u što većem broju dođu sutra na utakmicu kako bismo svi zajedno napravili spektakl kakav ovo natjecanje zaslužuje."

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!