Košarka

Sesar: 'U odnosu na dvoboj sa Zadrom, morat ćemo popraviti radni dio'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.02.2023.
Sesar: 'U odnosu na dvoboj sa Zadrom, morat ćemo popraviti radni dio'
Foto: FaH

Cibona je imala najteži posao u četvrtfinalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić. Igrala je protiv Zadra i u tijesnom dvoboju stigla do 71:70 pobjede, a iduća prepreka bit će joj Šibenka...

Nakon Zadra, igrat će protiv ekipe s Baldekina koja se mora shvatiti ozbiljno jer ove sezone igra vrlo kvalitetno.

"Slijedi nam dvoboj sa Šibenkom koja ove sezone igra sjajno. Vodi je odličan trener, a moj prijatelj, koji je postavio sustav koji jako dobro funkcionira. Riječ je o ekipi koja igra atraktivnu košarku i na nama je da se jako dobro pripremimo. Igrali smo dva puta međusobno ove sezone, oba su susreta bila visokog intenziteta, a mi smo stvarno morali dati sve od sebe u svakom segmentu tih utakmica", istaknuo je Josip Sesar.

Sesar je detektirao probleme u susretu protiv Zadra i oni se ne smiju ponavljati.

"U odnosu na dvoboj sa Zadrom morat ćemo popraviti radni dio i tu prije svega mislim na defenzivnu tranziciju i obrambeni skok. Nadam se da ćemo na ovom jednom treningu uspjeti igračima ukazati na te pogreške. Nakon ozljede Šibenki se vratio Paić, njen stožerni igrač. Treba vidjeti na koji ćemo ga način zaustaviti jer je on pokretač svih akcija, posebno napadačkih. Šibenka ima i sjajnog šutera Kakara kojeg ćemo također morati limitirati. On će svakako ispaliti svoju kvotu lopti, ali naš je zadatak smanjiti mu postotak uspješnosti."

O umoru se ne razmišlja, u Ciboni nestrpljivo čekaju ovaj dvoboj.

"Spremni smo, nakon zadnje pobjede napunili smo se samopouzdanjem i jedva čekamo novi izazov."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!