Košarka

Vučić: 'Nismo zaslužili slaviti, nismo pokazali želju o kojoj smo toliko pričali'

Branimir Korać • petak, 17.02.2023.
Vučić: 'Nismo zaslužili slaviti, nismo pokazali želju o kojoj smo toliko pričali'
Foto: FaH

Cedevita Junior ipak je bila prejaka za Dinamo koji je u povijesnom polufinalu ostao kratak i upisao je poraz 75:89. Unatoč porazu, u Dinamu mogu biti ponosni na ostvareni rezultat...

Iznenađenje se ipak nije dogodilo. Cedevita Junior odigrala je kvalitetnu i ozbiljnu utakmicu te je nadigrala i bez većih problema svladala Dinamo. Trener Dinama Mario Štirjan detektirao je gdje je njegova momčad imala najviše problema.

"Čestitam Cedeviti Junior na zasluženoj pobjedi i fer i korektnoj borbi. U prvom smo poluvremenu dopustili previše poena i mali smo problem s obranom pick 'n rolla. Simon je uspio uključiti ostale suigrače, dobro ih je razigravao i uspio im je dati samopouzdanje. U trećoj smo četvrtini promijenili obranu, uspjeli naći rješenje za taj pick i ta je četvrtina obrambeno bila naša najbolja. Ulovili smo i šuterski ritam, preokrenuli rezultat, no tu smo se dosta potrošili što se odrazilo na posljednju četvrtinu. U njoj nismo dobro reagirali na zonsku obranu i protivnik je rutinski kontrolirao stečenu prednost."

Poraz je upisan, Dinamo nije uspio doći do finala, ali ponos ostaje.

"Jako smo ponosni na postignuti rezultat jer smo prvu sezonu u najelitnijem hrvatskom košarkaškom rangu. Odigrali smo jako dobro kup natjecanje i vjerujem da ovo nije posljednji put te da nećemo dugo čekati da se opet nađemo u završnici najbolje četiri ekipe."

Ivan Vučić u Dinamo je stigao upravo iz Cedevite Junior kojoj je sada mogao samo čestitati. Ostao je razočaran nastupom sebe i svoje momčadi.

"Cedeviti Junior čestitke i želim im sreću u finalnom okršaju. Nismo zaslužili slaviti danas, nismo pokazali želju o kojoj smo toliko pričali posljednjih dana. Mišljenja sam da smo mogli dati više i biti konkurentniji, ali nažalost u ovom trenutku nismo ta ekipa."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Kup Krešimira Ćosića

polufinale

Cedevita Junior89:75Dinamo Zagreb
Šibenka71:101Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!