Košarka

Milačić: 'Rezultat sve govori, a meni je žao što je sve tako ispalo'

Branimir Korać • subota, 18.02.2023.
Milačić: 'Rezultat sve govori, a meni je žao što je sve tako ispalo'
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Šibenčani nisu uspjeli pružiti ozbiljniji otpor Ciboni. Konačnih 101:71 dovoljno govori o odnosu snaga na parketu, Šibenka nije uspjela u kratkom roku izvući dvije naporne utakmice...

Damir Milačić nije bio sretan nakon susreta. Imao je plan kako zaustaviti Cibonu, ali u praksi nije bilo tako jednostavno.

"Rezultat sve govori, a meni je žao što je sve tako ispalo. Mislim da je s naše strane trebalo biti puno bolje, no previše smo izgorjeli. Bila je i velika emotivna potrošnja što se dalo i primijetiti kod nekih igrača, a Cibona je s druge strane odigrala stvarno dobru utakmicu. Ciljali smo zaustaviti njen napadački skok i ne imati više od deset izgubljenih lopti, no na kraju smo ih imali 16. Košarkaši Cibone su petnaest-šesnaest puta skočili u napadu, tricama dobili na samopouzdanju i rutinski dobili utakmicu."

Ipak, Milačiću su ovi susreti pomogli za budućnost, vjeruje kako su njegovi igrači iz svega toga puno naučili.

"Uspio sam na ovom turniru uočiti minuse kod jačih ekipa i u datom trenutku će se u Ligi prvaka moći bolje igrati s njima. Moji igrači odrastaju dobro i to me veseli, a uz ovakve utakmice će sigurno biti puno bolji već u ovoj sezoni, a za iduću uopće ne sumnjam."

U finalu vidi neizvjesnu utakmicu, smatra kako je Cibona zasluženo u borbi za trofej, a Cedevita Junior ima oružje za zakomplicirati joj život.

"Čestitam Ciboni, zasluženo je izborila finale i to protiv najtežih protivnika. Međutim, smatram da će finalni susret biti otvoren i neizvjestan. S obzirom na energiju koju pokazuju u Cedeviti Junior sigurno je da mogu odgovoriti Ciboni. Smatram da se kroz sve ove utakmice igrala baš kvalitetna košarka i najviše sam sretan upravo zbog toga."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!