Tenis

Alcaraz lakoćom do polufinala u Buenos Airesu, Albot iznenadio Paula u Delray Beachu

Branimir Korać, HINA • subota, 18.02.2023.
Alcaraz lakoćom do polufinala u Buenos Airesu, Albot iznenadio Paula u Delray Beachu
Foto: EPA

Noćas su odigrani četvrtfinalni dvoboji na ATP turnirima u Buenos Airesu i Delray Beachu gdje su prvi nositelji Carlos Alcaraz i Taylor Fritz slavili u dva seta...

Drugi tenisač svijeta, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz uvjerljivom pobjedom 6:4, 6:2 protiv Srbina Dušana Lajovića probio se u polufinale ATP 250 turnira u Buenos Airesu.

"Mislim da sam stvarno igrao jako dobro od prvog do posljednjeg poena", izjavio je Alcaraz nakon svoje druge pobjede u novoj sezoni koju je započeo baš na Argentina Openu.

Za plasman u svoje deveto finale u karijeri Alcaraz će igrati protiv 26-godišnjeg sunarodnjaka Bernabea Zapate Mirallesa koji je sa 6:3, 6:7(4), 6:3 bio bolji od domaćeg predstavnika i petog nositelja Francisca Cerundola.

U drugom polufinalu će drugi nositelj turnira, Britanac Cameron Norrie, igrati protiv Peruanca Juana Pabla Varillasa koji je sa 6:4, 6:4, svladao trećeg nositelja, Talijana Lorenza Musettija.

Tridesettrogodišnji moldavski tenisač Radu Albot (ATP - 113.) iznenadio je u četvrtfinalu ATP 250 turnira u američkom Delray Beachu domaćeg predstavnika Tommyja Paula (ATP - 18.) i pobjedom 6:2, 6:2 došao do svog prvog polufinala na ATP Touru u posljednje dvije godine.

Albot je u veljači 2021. bio polufinalist dvoranskog ATP turnira u Singapuru, a u Delray Beachu će za plasman u svoje drugo finale u karijeri, ali i na ovom turniru, igrati protiv četvrtog nositelja, 23-godišnjeg Srbina Miomira Kecmanovića (ATP - 33.) koji je u četvrtfinalu nadigrao Amerikanca Marcosa Girona sa 7:6(5), 6:3.

Albot je upravo u Delray Beachu 2019. osvojio svoj jedini ATP naslov u karijeri.

Pobjednik spomenutog polufinala će se za naslov zasigurno boriti protiv domaćeg predstavnika, jer drugi polufinalni par čine prvi nositelj Taylor Fritz i Mackenzie McDonald.

ATP Buenos Aires, četvrtfinale:
Carlos Alcaraz (Španjolska, 1) - Dušan Lajović (Srbija) 6:4, 6:2
Bernabe Zapata Miralles (Španjolska) - Francisco Cerundolo (Argentina) 6:3, 6:7(4), 6:3
Juan Pablo Varillas (Peru) - Lorenzo Musetti (Argentina) 6:4, 6:4
Cameron Norrie (Velika Britanija, 2) - Tomas Martin Etcheverry (Argentina) 5:7, 6:0, 6:3

ATP Delray Beach, četvrtfinale:
Taylor Fritz (SAD, 1) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:6(8), 6:4
Mackenzie McDonald (SAD) - Michael Mmoh (SAD) 3:6, 6:3, 6:4
Miomir Kecmanović (Srbija, 4) - Marcos Giron (SAD) 7:6(5), 6:3
Radu Albot (Moldavija) - Tommy Paul (SAD, 2) 6:2, 6:2

FOTO: EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!