Zimski sportovi

Četiri Hrvata na startu slaloma: 'Nadam se da ćemo svi ući u drugu vožnju'

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2023.
Četiri Hrvata na startu slaloma: 'Nadam se da ćemo svi ući u drugu vožnju'
Foto: EPA

Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega danas će startati u slalomskoj utrci, posljednjoj na ovom Svjetskom prvenstvu, a najavili su je u izjavi za HRT...

Pred hrvatskim skijašima slalomska je utrka na Svjetskom prvenstvu. Start prve vožnje na rasporedu je od 10 sati, a druge od 13:30 sati.

Na startu će biti i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić.

"Nakon solidnog plasmana u veleslalomu, sutra je zadnja utrka. Dobro se osjećam, dobro skijam i nadam se odličnom rezultatu."

Uz njega, tu će biti Samuel Kolega koji ima velika očekivanja.

"Propustio sam veleslalom da se što bolje pripremim za slalom. Mislim da mi je to uspjelo. Zadnja je utrka bila super. U formi sam i očekujem puno od utrke."

Za utrku je spreman i Matej Vidović.

"Mislim da dobro skijamo i nadam se da ćemo sva četvorica ući u drugu vožnju. Vjerujem da netko može, ali možda i svi. Sezona do sada nije bila dobra. Imam još dvije utrke i idemo to ispraviti. Jako sam motiviran."

Istok Rodeš i više je nego spreman.

"Sutra je zadnja utrka Svjetskog prvenstva. Na kraju je uvijek muški slalom , četiri dečka sutra na startu. Svi smo i više nego spremni, dat ćemo sve od sebe. Staza dobro izgleda i može biti dobrih rezultata", kazao je za HRT.

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!