Rukomet

Sesvete protiv branitelja naslova, Ivandija za Sportnet: 'Nisu neprolazni, imamo i mi adute'

Branimir Korać • utorak, 21.02.2023.
Sesvete protiv branitelja naslova, Ivandija za Sportnet: 'Nisu neprolazni, imamo i mi adute'

Rukometaši Sesveta u četvrtfinalu Europskog kupa igrat će protiv norveškog Naerboa, momčadi koja je prošle sezone osvojila ovo natjecanje...

Sesvećani su danas s nestrpljenjem iščekivali ždrijeb četvrtfinala Europske lige. U njemu će igrati protiv norveškog Naerboa, branitelja naslova, kvalitetne ekipe koja sigurno neće biti jednostavan protivnik.

Rezultati govore kako je riječ o dobroj momčadi koju neće biti lako svladati, a Silvio Ivandija i njegovi pomoćnici tek će se upoznati detaljno s protivnikom.

"Nisam ih imao prilike još gledati, ali imamo prijatelje u Norveškoj od kojih ćemo dobiti informacije, dobit ćemo i video pa ćemo ih dobro upoznati. Branitelji su naslova, dobra i brza ekipa, imaju brza krila i dobru realizaciju s krilnih pozicija. Očekujemo dobru utakmicu", kaže Ivandija.

Trener Sesvećana ne bježi od toga da su Norvežani favoriti, ali isto tako zna koliko može njegova momčad te je optimist.

"U norveškom prvenstvu ne stoje baš sjajno, tu su na osmoj poziciji, vjerojatno i njih iscrpljuje igranje europskih utakmica i domaćeg prvenstva paralelno. Mislim da su vrlo atraktivan protivnik i favorit, ali isto tako mislim da nisu neprolazni i na osnovu onoga što smo dosad odigrali ne smijemo biti pesimistični. Moramo biti optimisti i pokušati odigrati dvije dobre utakmice. Već prva utakmica koja je na našem terenu pokazat će nam gdje se nalazimo u odnosu na te malo jače ekipe."

Ono što je neugodna kombinacija je vrlo dalek put i gostovanje kod domaćinske ekipe. Naerbo je u Europi u svim susretima, osim sa Slovenj Gradecom na startu, bio vrlo dominantan.

"Dalek je put i neugodna je kombinacija, ali imamo mi svoje adute u rukavu, rastemo iz utakmice u utakmicu. Imamo mi još dosta posla do te utakmice, čekaju nas i susreti protiv Poreča, Nexea..., ali pripremit ćemo se najbolje što znamo, vidjeli smo da su sa Slovenj Gradecom odigrali dvije tijesne utakmice. Mislim da se s njima može igrati. Očekujem da ćemo odigrati dvije dobre utakmice pa ako budu bolji, čestitat ćemo im, nema što drugo."

Sesvećani imaju razloga za optimizam, posebno ako ponove i malo podignu prezentaciju iz uzvrata protiv talijanskog Fasana.

"Odigrali smo dobro drugo poluvrijeme, u prvom smo šuterski bili u malo lošijem stanju, promašili smo 7-8 zicera i to nam se kasnije ne smije događati. Možemo slobodno reći da su tu u dvije utakmice Turčić i Hršak bili u top izdanju, u uzvratu nam je odličan bio i mali Čaprić, ali i Perić na golu. Imamo još prostora kada nam se vrati Gavrić koji je bio odličan u prvoj utakmici, u drugoj ga nije bilo radi gripe. Imamo tri juniorska reprezentativca, tri kadetska, jednog mlađekadetskog i svi igraju bitne uloge u našim pobjedama. Mislim da smo svijetla budućnost rukometa, to je ono što vrijedi, uz par iskusnih (Dumenčić, Krndelj, Šuker) imamo dosta potentnu ekipu."

Europska sezona zasad je sjajna, ali nije ovo prvi izlazak Sesveta u Europu. Prošle sezone nisu imali sreće.

"Ovo nam je u biti prva prava europska sezona, prošle godine protiv Azoty Pulawyja nije bilo realno, on je bio prejak, tek smo izašli iz korone, prazna dvorana, i to nam je bilo nekako zagrijavanje za ovu sezonu. Ove sezone imamo 6/6, a igrači su tu najzaslužniji."

Sesvećani i Porečani vode veliku bitku za status trećeg hrvatskog kluba u ovom trenutku iza nedodirljivih PPD-a i Nexea.

"Mi smo se učvrstili prošle godine, ali ove godine i Poreč puca na to treće mjesto, ima jako dobru ekipu i do zadnjeg kola će se o tome odlučivati. Nakon Europe, već sutra igramo protiv Poreča i bit će teško. Gavrić i dalje ima temperaturu, tu su male ozljede, neće biti lako. No želja i cilj su nam ostati u vrhu lige. Vraća nam se i Vusić nakon godinu dana ozljede, on kada podigne formu, bit će nam dodatni plus."

FOTO: MRK Sesvete

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!