Rukomet

Prošle su dvije godine od smrti legendarnog Zlatka Saračevića

Branimir Korać • utorak, 21.02.2023.
Prošle su dvije godine od smrti legendarnog Zlatka Saračevića

Veliki hrvatski rukometaš koji je bio na početku vjeujemo i velike trenerske karijere, Zlatko Saračević, preminuo je prije točno dvije godine u Koprivnici...

Prošle su dvije godine od tužne i šokantne vijesti o smrti Zlatka Saračevića. Saračević je preminuo u koprivničkoj općoj bolnici nakon što je hitno dovezen poslije dvoboja između Podravke Vegete i Lokomotive.

Vraćajući se iz dvorane prema svom domu, Saračeviću je pozlilo, pozvana je hitna pomoć, ali nisu mogli puno napraviti.

Zlatko Saračević nije bježao od posla i izazova. Kao trener radio je u Zametu, Čeliku, Nyiregyhazi, PPD Zagreb, Dubrovniku i onda u Podravci što je u početku bilo iznenađenje, ali s Podravkom je nastavio osvajati trofeje, trebao je s njom igrati i polufinale EHF kupa, ali pandemija koronavirusa ga je zaustavila.

Gradio je trenersku karijeru kroz muški i ženski rukomet, a igračka je bila vrhunska.

Saračević je karijeru započeo u svom Borcu iz Banja Luke kroz koji se izborio i za dres reprezentacije Jugoslavije, a kasnije je nastupao i za Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet.

Bio je dio hrvatske reprezentacije koja je osvojila zlatno olimpijsko odličje u Atlanti 1996., osvojio je nebrojeno individualnih i klupskih trofeja i zauvijek će ostati jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena.

FOTO: RK POodravka Vegeta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!