Nogomet

Acerbi: 'Brozović i Calhanoglu su odlični i koji god igra, obavi dobar posao'

Mihaela Bradovski • utorak, 21.02.2023.
Acerbi: 'Brozović i Calhanoglu su odlični i koji god igra, obavi dobar posao'
Foto: EPA

U srijedu će u prvom susretu osmine finala Lige prvaka Inter na svom San Siru ugostiti Porto. Očekuje se vrlo zanimljiv dvoboj u kojem je sve otvoreno...

Branič milanskog Intera Francesco Acerbi mogao bi imati pune ruke posla u dvoboju protiv Porta. Porto je otvorena momčad spremna za nadigravanje i Interova obrana neće biti besposlena.

Igraj na Inter - Porto na SuperSport.hr (18+)

"Svi znamo koliko i što Porto može, momčad je to koja je navikla na utakmica na ovoj razini. Imaju mnogobrojne kvalitete, vrlo su fizička momčad. Jaka strana im je i to što kao kolektiv igraju zajedno već neko vrijeme. Bit će ovo zaista jedna teška utakmica", ističe Acerbi i dodaje:

"Porto je sastav koji ne radi mnogo pogrešaka, a osim toga, jako su se dobro adaptirali na susrete Lige prvaka."

Inter će pokušati već u prvom susretu doći do što boljeg rezultata kako bi imao što mirniji uzvrat.

"Mi nastojimo unaprijediti svoju igru na svakom treningu i na svakoj utakmici. Ovo je vrsta utakmice za koju se želite mentalno pripremati u izolaciji. Ovo je Liga prvaka i sutra ćemo zaigrati pred 80 tisuća ljudi. Želimo dobar rezultat na svom terenu, po mogućnosti ne primiti zgoditak, a detalji će biti ti koji će napraviti razliku."

Acerbi je usporedio Marcela Brozovića i Hakana Calhanoglua koji igraju ispred njega u veznoj liniji.

Embed from Getty Images

"Obojica su odlični igrači. Brozović je sjajan na toj poziciji kada je u formi i spreman, a Calhanoglu je također imao vrlo dobrih predstava, igra jako dobro ove sezone. Obojica žele biti na lopti, teže igri i puno se kreću. Koji god da igra, uvijek napravi dobar posao."

Brozović je odradio nešto više od sat vremena protiv Udinesea nakon čega ga je zamijenio upravo Calhanoglu, a Simone Inzaghi nije mogao potvrditi tko će igrati već je poručio da će odluku donijeti sutra.

FOTO: EPA/ROBERTO BREGANI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!