Rukomet

PPD Zagreb nema izbora, mora tražiti pobjedu protiv velikog favorita

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.02.2023.
PPD Zagreb nema izbora, mora tražiti pobjedu protiv velikog favorita
Foto: FaH

Težak protivnik je pred rukometašima PPD-a, ali svaki bod im je krucijalan te moraju ići na pobjedu i protiv Magdeburga. Prvi susret u Njemačkoj završen je visokom pobjedom domaćina koji prvi put u klupskoj povijesti dolazi u goste Zagrebu...

Rukometaši PPD Zagreb danas s početkom u 20:45 sati u Areni dočekuju Magdeburg u susretu koji im je od velikog značaja. Hrvatski prvak još uvijek nije osigurao prolaz u osminu finala. Nije daleko od tog cilja, ali on još uvijek nije siguran. Prednost nad sedmoplasiranom Wislom je svega jedan bod.

Igraj na PPD Zagreb - Magdeburg na SuperSport.hr (18+)

Zagreb do kraja ima tri utakmice. Osim današnjeg teškog dvoboja protiv Magdeburga, u nedjelju će odigrati zaostali dvoboj protiv Porta te onda u zadnjem kolu ide u goste GOG Gudmeu. S druge strane, Wisla ima dvije utakmice, sutra igra kod kuće protiv PSG-a, a u zadnjem kolu putuje u goste Portu.

Zagrebu je dosta zakompliciralo život 11. kolo u kojem je igrao kod kuće protiv oslabljenog PSG-a, imao veliku priliku za pobjedu, ali nije odigrao dobro te je na kraju poražen. Wisla je istovremeno protivno svim prognozama svladala na svom parketu Magdeburg i umjesto da razlika bude pet bodova, sada je samo bod.

Hrvatski prvak u ovaj dvoboj ulazi s vjerom da može napraviti nešto više. Pokazao je u nekim dvobojima da može zagorčati život puno jačim protivnicima pa zašto ne bi i Magdeburgu. Naravno, neće biti nimalo lako, posebno jer je ovo i njemačkom sastavu jako bitna utakmica s unaprijed ukalkuliranim bodovima. Magdeburg je u izravnoj borbi za drugo mjesto i prolaz u četvrtfinale te ima isti broj bodova kao i Veszprem.

Neposredno prije puta u Zagreb, Magdeburg je proglašen najboljom njemačkom momčadi u 2022. godini, a trener Bennet Wiegert trenerom godine. Nakon osvajanja titule prvaka Njemačke, takvo što se i očekivalo i iako su u Magdeburgu najavljivali napad na titulu i ove godine, trenutno se moraju zadovoljiti četvrtim mjestom, ali s dvije utakmice manje od vodećeg Füchsea.

Nijemci u Zagreb dolaze oslabljeni, nema Daniela Petterssona zbog ozljede, a stara je vijest da duži period neće na raspolaganju imati Omara Ingija Magnussona te Magnusa Saugstrupa.

Što su rekli

Slavko Goluža, trener PPD-a: "Naš je potpuni fokus na susretu s Magdeburgom. Svi događaji iz proteklih tjedan dana nalaze se iza nas, a ispred nas je jedan jedini cilj, dati apsolutno sve od sebe u utakmici protiv njemačkog predstavnika. Ponavljam, kao i uvijek, sve će biti na nama. Vjerujemo u sebe, vjerujemo da možemo pružiti dobar otpor, vjerujemo da imamo kvalitetu za nadmetati se s ovakvim protivnikom. Magdeburg je na papiru favorit u ovom susretu, ali mi sigurno nećemo na teren izaći s bijelom zastavom. U susretu s Goricom pokušali smo staviti naglasak na trkački dio jer će to biti ključno protiv našeg idućeg protivnika. Magdeburg igra sjajno, brzo, konstantno stavlja pritisak na protivničku obranu, jednako u polukontri koliko i u pozicijskom napadu."

Bennet Wiegert, trener Magdeburga: "Čeka nas vrlo težak ispit. Oba sastava se imaju za što boriti. Zagreb se bori za napredak na ljestvici i još uvijek ima želju proći dalje. A mi smo i dalje u igri da nakon ove faze preskočimo osminu finala. Zagreb je ekstremno neugodna ekipa za igranje. Osim toga, ostaje nejasno gdje se sada nalaze nakon što im je otkazana utakmica s Portom. To ostaje veliki upitnik. Uzbuđen sam vidjeti koliko smo spremni za ovaj ispit i naše ciljeve."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Arena, 20:45

Suci: Bojan Lah, David Sok (Slovenija)

Forma

PPD Zagreb

PPD Zagreb - Gorica 25:21
PPD Zagreb - PSG 30:33
Dubrava - PPD Zagreb 23:42
PPD Zagreb - Osijek 42:21
Wisla Plock - PPD Zagreb 26:30

Magdeburg

Magdeburg - HSV 32:28
Magdeburg Telekom Veszprem 32:25
Lemgo - Magdeburg 28:34
Wisla Plock - Magdeburg 25:24
Kiel - Magdeburg 34:35 (29:29)

Prošli međusobni dvoboj

Prvi i jedini put dosad PPD Zagreb je igrao protiv Magdeburga 22. rujna prošle godine u drugom kolu Lige prvaka. U Njemačkoj je poražen s uvjerljivih 35:25, a nezaustavljiv s 11 golova bio je Tim Hornke.

Prognoza

Magdeburg je veliki favorit, ali ako PPD odigra fanatično kao u Zagrebu protiv Veszprema, imat će šanse. Nastup kao protiv PSG-a može mu samo donijeti uvjerljiv poraz.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

RK Zagreb25:31Magdeburg
Dinamo Bukurešt30:27GOG
Orlen Wisla Plock26:32Paris Saint-Germain
Telekom Veszprem32:30Porto
1Paris Saint-Germain 14490:439+5124
2Magdeburg 14453:419+3420
3Telekom Veszprem 14449:427+2218
4GOG 14459:454+515
5Dinamo Bukurešt 14416:429-1313
6Orlen Wisla Plock 14374:412-389
7RK Zagreb 14390:420-308
8Porto 14407:438-315

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!