Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 22.02.2023, 21:00 h, Red Bull Arena, Leipzig
Suci: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)
RB Leipzig
RB Leipzig
Joško Gvardiol 70'
1:1(0:1) Manchester City
Riyad Mahrez 27'
Manchester City

Nebeski skok i pogodak Joška Gvardiola za remi RB Leipziga i Manchester Cityja!

Petar Jenjić • srijeda, 22.02.2023.
Nebeski skok i pogodak Joška Gvardiola za remi RB Leipziga i Manchester Cityja!
Foto: EPA

Odigrana je prva utakmica osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Manchester Cityja. Njemačka momčad je pred svojim navijačima izborila remi zahvaljujući pogotku Joška Gvardiola...

RB Leipzig
Manchester City
RB Leipzig
Manchester City
21
Janis Blaswich
16
Lukas Klostermann
(do 46')
4
Willi Orban
32
Joško Gvardiol
23
Marcel Halstenberg
(do 89')
27
Konrad Laimer
24
Xaver Schlager
(do 82')
17
Dominik Szoboszlai
10
Emil Forsberg
(do 66')
11
Timo Werner
19
Andre Silva
(do 82')
Pričuvni igrači
39
Benjamin Henrichs
46'
18
Christopher Nkunku
66'
8
Amadou Haidara
82'
9
Yussuf Poulsen
82'
22
David Raum
89'
Trener
Marco Rose
31
Ederson
6
Nathan Ake
3
Ruben Dias
25
Manuel Akanji
2
Kyle Walker
8
Ilkay Gundogan
16
Rodri
10
Jack Grealish
20
Bernardo Silva
26
Riyad Mahrez
9
Erling Haaland
 
 
 
 
 
Trener
Pep Guardiola

Zanimljiva je utakmica odigrana u Leipzigu gdje je istoimeni domaćin ugostio Manchester City, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Susret je u konačnici završio rezultatom 1:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+)

Nakon prvog poluvremena Manchestet City imao je vodstvo, ali se domaćin budi u nastavku i igra kudikamo bolje. Tako je stigao i do zasluženog izjednačenja koje je donio sjajni Joško Gvardiol.

Očekivano je utakmica krenula u visokom ritmu, a visoko je stajala i obrana Manchester Cityja koja je tri puta u prvih 20 minuta ostavila protivničke igrače u zaleđu. Nije bilo značajnijih prilika u tom periodu.

Nakon nešto više od polovice igre u prvom poluvremenu, City je ipak stigao do vodstva. Loša reakcija u obrani njemačke momčadi nije prošla neopaženo od napada gostiju. Jack Grealish proslijedio je loptu za Ilkaya Gundogana koji kratkim dodirom proigrava Riyada Mahreza, a ovaj lakoćom matira protivničkog golmana.

Bilo je ovo poluvrijeme kakvo je Pep Guardiola mogao priželjkivati. Imao je kontrolu lopte i veći posjed, a jednu od rijetkih prilika, koja je proizašla iz pogreške Leipzigove obrane, uspio iskoristiti.

Nastavak susreta i agresivnost domaćina isplatila se barem za jednu solidnu priliku u 53. minuti. Glavom je pucao Benjamin Genrichs, ali otišlo je to malo preko grede. Dvije minute kasnije isti igrač bio je u sjajnoj šansi, ostao je usamljen na deset metara iskosa, ali pucao je kraj stative.

Njemačka je momčad igrala izvrsno u nastavku susreta, a novu je šansu imao Andre Silva. Samostalno je prošao kroz obranu Cityja i pucao iskosa s osam metara, ali njegov udarac odbija Ederson. Domaćin se jako otvorio što je ostavilo prostora za goste.

Tako se u jednoj situaciji našao Erling Haaland u 68. minuti kada je pobjegao Gvardiolu, ali pucao je kraj gola. Minutu kasnije sjajno je pucao s dvadesetak metara Dominik Szoboszlai, no obranio je Ederson i odbio u korner.

Upravo je iz tog kornera domaćin stigao do poravnanja. Marcel Halstenberg našao se u ulozi asistenta, a najviši u skoku bio je Joško Gvardiol koji loptu glavom skreće u gol. Bio mu je to drugi gol za klub u Ligi prvaka ove sezone. Podsjećamo, prvi je zabio Real Madridu. Postao je i najmlađi Hrvat koji je zabio u knock-out fazi Lige prvaka.

Odmah nakon toga City je mogao ponovno povesti, sjajno je pucao Gundogan, ali još bolje obranio Janis Blaswich. Utakmica se otvorila na obje strane pa su i jedan i drugi golman morali biti na oprezu. Rezultat se do kraja ipak nije promijenio.

Liga prvaka, osmina finala:
RB Leipzig - Manchester City 1:1

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Milan1:0Tottenham
PSG0:1Bayern
Borussia D.1:0Chelsea
Club Brugge0:2Benfica
Eintracht Frankfurt0:2Napoli
Liverpool2:5Real Madrid
Inter1:0Porto
RB Leipzig1:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!