Nogomet

Manchester United i Barcelona u spektaklu na Old Traffordu odlučuju o putniku u osminu finala

Branimir Korać • četvrtak, 23.02.2023.
Manchester United i Barcelona u spektaklu na Old Traffordu odlučuju o putniku u osminu finala
Foto: EPA

Danas će biti poznati svi sudionici osmine finala Europske lige. Jedan velikan će definitivno otpasti i to nakon dvoboja Manchester Uniteda i Barcelone na Old Traffordu...

Nakon spektakla u Barceloni, večeras nas čeka spektakl u Manchesteru. Manchester United dočekuje Barcelonu u uzvratnom susretu šesnaestine finala Europske lige nakon što je prvi susret na Camp Nouu okončan 2:2. Očekuje se vrlo zanimljiv dvoboj, sve je otvoreno i kako više nema pravila gola u gostima, obje momčadi moraju ići na pobjedu.

Igraj na Manchester United - Barcelona na SuperSport.hr (18+)

Manchester United je u velikom tjednu, na rasporedu su mu dvije zasad najveće utakmice u sezoni koje bi, ako završe pozitivnim ishodom, mogle imati nemjerljiv utjecaj na samopouzdanje igrača. Prva je na redu Barcelona s kojom United igra večeras od 21 sat, a u nedjelju je na rasporedu finale EFL kupa protiv Newcastlea.

Barcelona je u odličnoj formi, na vrhu je La Lige gdje ne zna za poraz već 13 utakmica i ima sedam uzastopnih pobjeda. Posljednju je ostvarila za vikend protiv Cadiza kojeg je svladala bez većih problema s 2:0. Ove sezone ostvaruje bolje rezultate i igra bolje u španjolskom prvenstvu nego u Europi. Protiv Manchester Uniteda neće joj biti lako, saznala je to i u prvom susretu u kojem je remizirala 2:2.

Xavi u ovaj susret ulazi bez trojice svojih važnih aduta s obzirom da ne može računati na Pedrija, Gavija i Ousmanea Dembelea. Što se tiče Manchestera ozlijeđeni su Cristian Eriksen i Donny van de Beek dok su pod upitnikom Antony, Harry Maguire i Anthony Martial.

Unatoč ovim izostancima United ulazi u dobrom raspoloženju u ovaj susret, predvođen Marcusom Rashfordom koji igra sjajno ove sezone. U prošlom kolu Premier lige lakoćom je slavio s 3:0 protiv Leicestera koji je kolo prije toga održao lekciju Tottenhamu i svladao ga s 4:1. Rashford je u tom dvoboju samo nastavio sa sjajnim igrama s dva postignuta pogotka, a jedan je dodao Sancho.

Što su rekli

Erik ten Hag, trener Manchester United: "Imamo u nedjelju borbu za trofej, ali fokus nam je uvijek na prvoj sljedećoj utakmici. Samo tako možemo napredovati i postati bolja verzija sebe. Barcelona je moćan protivnik i kada igrate protiv tako velikih klubova, morate igrati svoj najbolji nogomet jer inače nećete imati šansi. Želimo proći dalje i izboriti sljedeću rundu, a za to moramo odigrati svoju najbolju utakmicu. Vjerujemo da to i možemo."

Xavi, trener Barcelone: "Želimo iznad svega imati posjed na protivničkoj polovici, a za to nam trebaju velika agresivnost, borbenost, želja i energija. Nedostajat će nam tu jako Pedri i Gavi, ali imamo rješenje kako ih pokriti. Old Trafford je savršeno mjesto za mijenjati sliku Barcelone u Europi posljednjih godina. Imam lijepe uspomene iz dvoboja s Manchester Unitedom, osvojio sam protiv njega dvije titule prvaka Europe."

Mjesto, vrijeme, suci

Manchester, Old Trafford, 21:00

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Nedostaju

Manchester United: Eriksen, Martial, Van de Beek (ozljede)

Barcelona: Ousmane Dembele, Pedri (ozljede), Gavi (kartoni)

Posljednji međusobni dvoboj

Bio je to ujedno i prvi dvoboj ovih protivnika u šesnaestini finala. Manchester je gostovao na Camp Nouu i remizirao 2:2. Barcelona je povela golom Marcosa Alonsa u 50. minuti da bi gol Rashforda i autogol Kounde donijeli preokret. Domaćin je ipak izbjegao poraz golom Raphinhe u 76. minuti.

Prognoza

Obje momčadi daju gol. Remi ovdje ništa ne znači jer nema više gola u gostima tako da će i jedni i drugi ići na pobjedu.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Midtjylland0:4Sporting
Monaco5:6 **Bayer Leverkusen
Nantes0:3Juventus
PSV Eindhoven2:0Sevilla
Roma2:0Salzburg
Manchester United2:1Barcelona
Rennes4:5 **Šahtar
Union Berlin3:1Ajax

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!