Košarka

Bogdanović i Šarić bez velikog učinka na povratku nakon All-Star pauze

Branimir Korać • petak, 24.02.2023.
Bogdanović i Šarić bez velikog učinka na povratku nakon All-Star pauze
Foto: EPA

Završen je kratki odmor u NBA ligi, momčadi su se vratile s All-Star pauze i nastavljaju s utakmicama. Noćas su u akciji bili i hrvatski košarkaši, ali niti Bojan Bogdanović, niti Dario Šarić nisu se istaknuli...

Hrvatski dvojac u NBA ligi nije briljirao. Osim toga Bojan Bogdanović s Detroit Pistonsima tijesno je poražen u gostima kod Orlando Magica sa 108:106, a Dario Šarić s Oklahoma City Thunderom poražen je u produžetku kod Utah Jazza sa 120:119.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+)

Pistonsi su poraženi u drami u Orlandu gdje su doslovno u zadnjoj sekundi upisali poraz. Pet sekundi prije kraja Jaden Ivey poravnao je tricom na 106:106, u samoj završnici Paolo Banchero ne pogađa, ali priskače Wendell Carter i pogađa za pobjedu sa zvukom sirene.

"Ušli smo u utakmicu s puno energije što je teško nakon All-Star pauze. Tajming, ritam, sve je funkcioniralo osim izgubljenih lopti. 21 izgubljena lopta za 21 poen iz tih pogrešaka u utakmici na jedan ubačaj razlike. Ne smijemo tako poklanjati", rekao je Dwane Casey.

Franz Wagner upisao je 21 poen uz pet skokova, a Cole Anthony dodao je 15 poena. Kod Detroita Ivey je ubacio 25 poena (5/7 trica), a Alec Burks 16 uz pet skokova. Bogdanović je za 29 minuta ubacio sedam poena (2/8 za dva, 1/4 za tri) uz četiri asistencije i tri skoka.

Neizvjesno je bilo i u dvoboju između Utah Jazza i Oklahoma City Thundera. Jazz je odnio pobjedu 120:119 u produžetku.

Četiri sekunde prije kraja regularnog dijela Walker Kessler ubacio je za 106:106 i osigurao produžetak nakon što je na drugoj strani odmah blokirao pokušaj Isaiaha Joea. Na kraju produžetka, također četiri sekunde su ostale, a Lauri Markkanen s linije slobodnih bacanja donio je pobjedu Jazzu.

Markkanen je ubacio 43 poena uz deset skokova, a Jordan Clarkson 24 poena uz šest asistencija. Kod poraženih Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 39 poena uz osam skokova i sedam asistencija dok je Josh Giddey dodao 18 poena i 11 skokova. Dario Šarić za 12 minuta ubacio je dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri) uz dvije asistencije.

NBA:
Orlando Magic - Detroit Pistons 108:106
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 120:119 (106:106)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!