Nogomet

Juranovićev Union ponovno protiv istih Belgijaca, Rakitić ide na turskog velikana

Mihaela Bradovski • petak, 24.02.2023.
Juranovićev Union ponovno protiv istih Belgijaca, Rakitić ide na turskog velikana
Foto: EPA

U Nyonu je održan ždrijeb osmine finala Europske lige u kojem će se sastati 16 najboljih klubova ovog natjecanja. Kuglice su kreirale neke vrlo zanimljive parove...

Nekoliko intrigantnih dvoboja dogodit će se u osmini finala Europske lige. Tu više nema klubova za koje bi se moglo reći da su slabi i povoljan ždrijeb stoga nas očekuje osam kvalitetnih susreta.

Zanimljivo je da su se ponovno spojili Juranovićev Union Berlin i belgijski Saint-Gilloise. Belgijci su bili prvi u skupini upravo ispred Union Berlina koji je tako morao u šesnaestinu finala gdje je preskočio Ajax i došao ponovno na - Saint-Gilloise.

Manchester Unitedu su očito suđeni španjolski klubovi. Nakon što je završio kao drugi u skupini iza Real Sociedada, u šesnaestini finala eliminirao je Barcelonu te će u osmini finala ići na Real Betis.

Ivan Rakitić će sa Sevillom imati uglednog protivnika u problemima. Čekaju ga dvoboji protiv Fenerbahčea koji trenutno ima stanku u turskom prvenstvu zbog potresa i treba tek vidjeti u kakvom će stanju biti u tim susretima. Zbog svega toga, Fener možda i nije loš izbor za Sevillu.

Zanimljivi će svakako biti i dvoboji Juventus - Freiburg, Sporting - Arsenal, Roma - Real Sociedad, a zanimljivo će biti i Jovićeviću i Đuraseku koji sa Šahtarom igraju protiv Feyenoorda.

Prvi susreti na rasporedu su 9. ožujka, a uzvrati tjedan dana kasnije.

Ždrijeb Europske lige, osmina finala:

Union Berlin - Saint-Gilloise
Sevilla - Fenerbahče
Juventus - Freiburg
Bayer Leverkusen - Ferencvaros
Sporting - Arsenal
Manchester United - Real Betis
Roma - Real Sociedad
Šahtar - Feyenoord

FOTO: EPA/Filip Singer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!