Nogomet

Gračan: 'Napravili smo iskorak pobjedama protiv Rumunjske i Mađarske'

Mihaela Bradovski, hns.family • ponedjeljak, 27.02.2023.
Gračan: 'Napravili smo iskorak pobjedama protiv Rumunjske i Mađarske'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Hrvatska ženska reprezentacija ostvarila je zapažen rezultat na međunarodnom turniru na Cipru, izabranice Nenada Gračana osvojile su drugo mjesto u konkurenciji Finske, Rumunjske i Mađarske...

Značajan je to napredak s obzirom na činjenicu da su sve protivnice bile iz višeg kvalitativnog razreda.

"Zadovoljan sam u prvom redu činjenicom da je ekipa napravila iskorak pobjedama protiv Rumunjske i Mađarske u utakmicama tijekom kojih je bio vidljiv napredak i na planu igre. Protiv Finske smo doživjeli poraz, ali smo u dobrom dijelu susreta bili ravnopravni. Uostalom, pogodili smo gredu i stativu, dakle bili smo opasni. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan", kaže izbornik Nenad Gračan koji je tijekom ciparske akcije proširio igrački roster.

"Pozvao sam neke igračice kojih određeno vrijeme nije bilo, odazvale su se igračice koje igraju u inozemstvu. Nastojao sam u svakom trenutku imati na raspolaganju dovoljno iskusnih igračica koje u svakom trenutku mogu donijeti prevagu i uz koje će naše mlađe igračice lakše stasati."

Ono što Gračan posebno ističe je odličan odaziv igračica.

"Ono što me kao izbornika posebno raduje je želja i zanos s kojima igračice dolaze na reprezentativna okupljanja. I ne samo to, njihov pristup treninzima je zaista na zavidnoj razini, željne su napredovanja, vole učiti i raditi. Vjerujem da će se takav trend nastaviti i u nadolazećem razdoblju i da će, shodno tome, naši rezultati rasti", zaključio je Gračan.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!