Košarka

Pistonsi poraženi bez Bogdanovića, Knicksi nadigrali Celticse

Petar Jenjić • utorak, 28.02.2023.
Pistonsi poraženi bez Bogdanovića, Knicksi nadigrali Celticse
Foto: EPA

Noćas su odigrane četiri utakmice na NBA parketima. Detroit Pistonsi su u gostima kod Charlotta Hornetsa upisali poraz, dok su New York Knicksi svladali Boston Celticse u svom Madison Square Gardenu...

Gostovanje kod Charlotta Hornetsa propustio je Bojan Bogdanović, a kao razlog navodi se Ahilova peta. Njegovi Detroit Pistonsi upisali su poraz od 117:106, a Hornetsima je to bila peta uzastopna pobjeda. Problem domaćinu stvorila je ozljeda LaMella Balla koji je zaradio frakturu desnog gležnja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+)

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Terry Rozier s 22 poena, dok je Gordon Hayward dodao 19 poena, pet skokova i šest asistencija.

Philadelphia 76ersi na domaćem su parketu nadoknadili 11 koševa zaostatka protiv Miami Heata, ali su na kraju ipak morali potpisati poraz. Gosti su slavili sa 101:99.

Poene za vodstvo i pobjedu Miamija ubacio je Jimmy Butler koji je utakmicu zaključio s 23 koša, 11 skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte.

Najbolji je kod Sixersa bio Joel Embiid s 27 poena i 12 skokova.

Šestu uzastopnu pobjedu upisali su New York Knicksi koji su u Madison Square Gardenu nadigrali Boston Celticse sa 109:94. Tim porazom gosti su ispustili prvo mjesto NBA lige, a domaći navijači imali velikog razloga za zadovoljstvo jer je njihova ekipa sada peta na Istoku.

Najbolji su u pobjedničkom sastavu s po 23 poena bili Julius Randle (sedam skokova) i Immanuel Quickley.

Malcolm Brogdon bio je najučinkovitiji kod Celticsa s 22 koša.

Orlando Magic otišao je na gostovanje kod New Orleans Pelicansa i stigao do pobjede od 101:93. Vodili su većim dijelom drugog poluvremena, no domaćin je stigao do poravnanja na 89:89, pet minuta prije kraja. U preostalom vremenu Orlando je ubacio 12 koševa naspram četiri koliko im je ubacio protivnik.

Paolo Banchero s 29 poena i osam skokova predvodio je goste, dok su po 14 koševa dodali Markelle Fultz (pet skokova, pet asistencija) i Moritz Wagner.

NBA:
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 117:106
Philadelphia 76ers - Miami Heat 99:101
New York Knicks - Boston Celtics 109:94
New Orleans Pelicans - Orlando Magic 93:101

FOTO: EPA/CJ GUNTHER 504600

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!