Tenis

Mektić i Pavić u ravnopravnom meču prekinuli niz poraza i izborili drugo kolo

Mihaela Bradovski • utorak, 28.02.2023.
Mektić i Pavić u ravnopravnom meču prekinuli niz poraza i izborili drugo kolo
Foto: EPA

Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. Na startu su zaigrali protiv Rohana Bopanne i Matthewa Ebdena te slavili u produženom tie-breaku...

Prvi nositelji turnira u Dubaiju Nikola Mektić i Mate Pavić prekinuli su niz od tri uzastopna poraza i izborili nastup u četvrtfinalu. Prvi protivnici Rohan Bopanna i Matthew Ebden očekivano su bili ravnopravni i neugodni, ali hrvatska kombinacija ipak je pronašla put do pobjede.

Mektić i Pavić su na početku godine osvojili turnir u Aucklandu, no nakon njega rano su ispali na Australian Openu da bi već u prvom kolu gubili i u Rotterdamu, odnosno Dohi te im je trebala ova pobjeda protiv iskusne kombinacije.

Hrvatski par dobro je ušao u meč, poveo 2:0 da bi Indijac i Australac odmah uzvratili breakom. Ponovno su breakove razmijenili sredinom seta da bi u završnici kod 6:5 Mektić i Pavić još jednom uzeli servis protivnicima i sa 7:5 arhivirali set.

U drugom setu hrvatska kombinacija brzo je izgubila servis, uvela se u probleme, imala je prilike za povratak u set, ali nije uspjela i Bopanna i Ebden uzimaju taj dio igre sa 6:4.

Odluka je pala u produženom tie-breaku u kojem su Mektić i Pavić bili bolji s 10:7. Ključni mini break napravili su kod 7:7 nakon čega dovršavaju posao.

U četvrtfinalu će igrati protiv Tomislava Brkića i Gonzala Escobara s kojima se još nisu susreli.

ATP Dubai, prvo kolo:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska, 1) - Rohan Bopanna/Matthew Ebden (Indija/Australija) 7:5, 4:6, 10:7

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!