Nogomet

Modri žele ponoviti nastup iz susreta protiv Hajduka, Lokomotiva cilja na iznenađenje

Branimir Korać • srijeda, 01.03.2023.
Modri žele ponoviti nastup iz susreta protiv Hajduka, Lokomotiva cilja na iznenađenje
Foto: FaH

Vrlo zanimljivo moglo bi biti danas od 15 sati na Maksimiru gdje Dinamo u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa dočekuje Lokomotivu. Modri su favoriti, ali Lokomotiva nije za podcijeniti...

Dinamo i Lokomotiva borit će se za prolaz u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamo u ovaj dvoboj ulazi u odličnom raspoloženju nakon rapsodije u derbiju protiv Hajduka dok s druge strane Lokomotiva u prošlom kolu ima poraz iz Velike Gorice.

Igraj na Dinamo - Lokomotiva na SuperSport.hr (18+)

Međutim u Kupu je, kao što se uvijek kaže, sve moguće pa tako i Lokomotiva vidi svoju šansu. Ante Čačić nikada nije skrivao da je cilj Modrih dvostruka kruna, u prvenstvu njegova momčad dobro napreduje i juri prema obrani naslova prvaka, a u Kupu je došla do četvrtfinala.

Dinamo svakako u ovaj susret ulazi s teretom favorita, ali u hrvatskom nogometu tako je u gotovo svakom dvoboju. Ovdje je sav pritisak na njegovim leđima, od Dinama se očekuje prolaz, a za Lokomotivu bi to bio samo lijep bonus.

Lokosi mogu igrati neopterećenije, oni nemaju nikakav pritisak, ali svjesni su činjenice da ih jedno iznenađenje dijeli do plasmana u polufinale. Još uvijek čekaju na svoj prvi trofej, a jasno je kako bi do njega najlakše došli kroz kup. Tri koraka su udaljeni od povijesnog dosega i to je samo dodatni motiv igračima Lokomotive.

Dinamo je imao sporiji ulazak u nastavak sezone, ali to je u neku ruku bilo i opravdano jer mu je nedostajalo utakmica, na pripremama je odigrao tek "jednu i pol". Sada se vidi kako se diže, dobar nastup u Varaždinu pa još bolji protiv Hajduka, Modri sigurno žele nastaviti taj uzlazni trener i protiv Lokosa.

S druge strane Čabrajina momčad igra jako toplo-hladno. Imala je fantastičnih izdanja, ali i dosta skromnih te je teško predvidjeti kako će izgledati u ovom dvoboju. U prošlom susretu protiv Dinama pokazala je u pravom smislu da posve različita lica i mora izbjeći ono iz prvog poluvremena prošlog susreta.

Što su rekli

Ante Čačić, trener Dinama: "Utakmica protiv Lokomotive na neki način dolazi u vrlo izazovnom trenutku, da ne kažem u sendviču između dvije jako važne prvenstvene utakmice, u kojima smo prošle nedjelje apsolvirali taj derbi s Hajdukom, a iduće nas čeka Osijek. Četvrtfinale Kupa je vrlo važna utakmica za nas, ne krijemo da nam je želja stići do dvostruke krune. Na dobrom smo putu da u prvenstvu napravimo prvi korak prema tom cilju, a u Kupu koji je po prirodi vrlo hirovito natjecanje moramo učiniti sve da dođemo do pobjede."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Kup je specifično natjecanja, a igra se osim toga samo jedna utakmica što povećava šanse tih papirnatih autsajdera. Dinamo je dominantan u Hrvatskoj, pokazao je protiv Hajduka kako igra izvrstan nogomet, a mi ćemo morati biti puno bolji nego što smo bili protiv Gorice. Tamo nismo izgledali kao momčad, nismo bili niti na 60 posto svojih mogućnosti i zato smo kažnjeni."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Maksimir, 15 sati

Suci: Fran Jović (Zagreb), Hrvoje Radić (Split), Luka Pušić (Zagreb). VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb)

Nedostaju

Dinamo: -

Lokomotiva: Santini, Bošković (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Dinamo je u prošlom dvoboju prije mjesec dana svladao Lokomotivu samo 2:1. "Samo" iz razloga što je u prvom poluvremenu čak četiri puta tresao okvir gola i imao još jedan poništen pogodak, a vodio je samo 1:0 golom Ristovskog. U drugom dijelu Baturina je povisio na 2:0 da bi smanjio Pivarić i zadržao neizvjesnost do kraja.

Prognoza

Ako Dinamo odigra kao protiv Hajduka, Lokomotiva neće imati šanse. Modri su favoriti, Lokomotiva je opasna, ali ispadanje Dinama u ovom susretu bilo bi definitivno iznenađenje.

FOTO: HINA/ Tomislav PAVLEK

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!