Vodeni sportovi

Jadran i Jug borit će se za finale Premier lige protiv Radničkog i Novog Beograda

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2023.
Jadran i Jug borit će se za finale Premier lige protiv Radničkog i Novog Beograda
Foto: FaH

Final Four regionalne vaterpolske lige odigrat će se posljednjeg vikenda u ožujku u Beogradu, na bazenu 11. april. U završnici će, osim domaćina Novog Beograda, nastupiti splitski Jadran i dubrovački Jug te Radnički iz Kragujevca...

Baš kao i prošle godine, završnicu regionalne vaterpolske lige ugostit će Beograd, a nju su izborila ista četiri kluba. U odnosu na prošlogodišnje izdanje razlika će biti tek u polufinalnim parovima. Tada su se u poluzavršnici susreli Jadran i Jug, odnosno Novi Beograd i Radnički.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+)

Nakon 11 utakmica Novi Beograd je osvojio prvo mjesto kao stopostotna momčad sa šest bodova prednosti ispred Jadrana, dok si je trećeplasirani Radnički priskrbio bod više od Juga. Taj konačan poredak donio je i nešto drugačije polufinalne parove na ovogodišnjem Final Fouru.

Tako će 25. ožujka put u finale tražiti Jug protiv domaćina završnice Novog Beograda dok će Jadran u borbu s Radničkim. Finalni susret na rasporedu je dan kasnije, u nedjelju 26. ožujka.

Vaterpolisti Mladosti završili su korak iza Juga s četiri boda manje, splitski Mornar zauzeo je desetu poziciju, a ona jedanaesta šibenskom Solarisu donosi dvije utakmice razigravanja za ostanak u elitnom rangu protiv drugoplasirane ekipe A1 lige, Valisa iz Valjeva.

Riječko Primorje u toj je konkurenciji odnijelo prvu poziciju s deset pobjeda i tek jednim porazom te se nakon pet godina vraća u društvo najboljih.

Inače, danas će vaterpolisti Jadrana imati još jedan važan dvoboj protiv Radničkog u Kragujevcu, ovom prilikom u sklopu Lige prvaka. Pobjeda je neophodna u utrci za završnim turnirom.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!