Košarka

Bogdanović tricama zasuo koš Bullsa, Pistonsima poraz nakon bizarne pogreške

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2023.
Bogdanović tricama zasuo koš Bullsa, Pistonsima poraz nakon bizarne pogreške
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Dario Šarić noćas su nastupili u NBA ligi, a obojica su odradila dobru utakmicu. Bogdanović je predvodio Pistonse u porazu od Bullsa, a Šarić je bio dvoznamenkast u nešto manjoj minutaži...

Detroit Pistonsi su upisali šesti uzastopni poraz, ovaj put na svom parketu protiv Chicago Bullsa sa 117:115. Već sam rezultat pokazuje kako je to bio neizvjestan dvoboj, a odlučen je u samom finišu pri čemu su Pistonsi pomogli Bullsima.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+)

Naime kod 114:112 za Bullse 9.7 sekundi prije kraja susreta Jaden Ivey izvodio je loptu sa strane, nije pronašao rješenje za dodavanje i pozvao je time-out. Problem je bio u tome da Pistonsi više nisu imali niti jedan time-out i zaradili su tehničku pogrešku. Zach LaVine ubacio je to slobodno bacanje, Bullsi su još dobili i loptu i završili posao.

Bojan Bogdanović odigrao je odličnu utakmicu kod domaćina i predvodio je Pistonse, za 39 minuta ubacio je 34 poena uz šut 3/9 za dva, 8/12 za tri poena te s linije slobodnih bacanja 4/4. Tome je dodao šest skokova i tri asistencije.

Osim Bogdanovića istaknuo se i Hamidou Diallo s 19 poena. Kod Bullsa Zach LaVine upisao je 41 poen, a DeMar DeRozan 21 poen uz sedam skokova i asistencija.

Značajno oslabljeni Lakersi bez LeBrona Jamesa, Anthonyja Davisa i D'Angela Russella svejedno su slavili u gostima kod Oklahoma City Thundera. Borbeni Lakersi pronašli su način kako doći do vrlo vrijedne pobjede.

Thunder je tako stigao do petog uzastopnog poraza, a Dario Šarić još jednom je pokazao kako može biti od koristi ovoj momčadi. Šarić je za 15 minuta na terenu upisao 13 poena (4/4 za dva, 1/2 za tri, 2/3 slobodna) uz dva skoka.

Jalen Williams dodao je 24 poena i sedam asistencija, a Josh Giddey 22 poena, 11 asistencija i devet skokova. Kod Lakersa Dennis Schröder ubacio je 26 poena uz šest asistencija, a po 19 poena dodali su Troy Brown i Austin Reaves.

NBA:
Detroit Pistons - Chicago Bulls 115:117
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 117:123

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!