Ostali sportovi

Filip Mihaljević prošao u finale kugle, Bloudek zapeo u kvalifikacijama

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2023.
Filip Mihaljević prošao u finale kugle, Bloudek zapeo u kvalifikacijama
Foto: EPA

Dvojica hrvatskih predstavnika nastupila su u kvalifikacijama prvog dana Europskog dvoranskog prvenstva u atletici. Filip Mihaljević izborio je prolaz u finale kugle...

Počelo je Europsko dvoransko prvenstvo u atletici, a hrvatski predstavnici prvog dana kvalifikacija imali su polovičan učinak u borbi za prolaz u kvalifikacijama. Filip Mihaljević nastupit će u finalu kugle dok Sandro Bloudek nije izborio polufinale na 800 metara.

Mihaljević je bio jedan od samo dvojice koji su ispunili kvalifikacijsku normu, bacio je 21.20 iz drugog pokušaja, taman koliko je i propisano za siguran ulazak u finale. Osim njega normu je ispunio još samo Talijan Zane Weir koji je bacio 21.46 što mu je najbolji rezultat sezone.

Neka od poznatijih imena zapela su u kvalifikacijama pa tako u finalu neće biti Nicka Ponzija, Asmira Kolašinca, Francisca Bela, Michala Haratyka, Armina Sinančevića...

Posljednji koji je dohvatio finale je Mesud Pezer koji je završio kao osmi s točno metar slabijim hicem od kvalifikacijske norme.

Nastupio je i Sandro Bloudek na 800 metara, ali nije prošao u polufinale. Bloudek je nastupio u posljednjoj petoj kvalifikacijskoj skupini i ostvario je četvrto vrijeme dok su prva dva iz svake skupine, uz dva najbolja rezultata među ostalima, prošli u polufinale.

Bloudek je istrčao 1:49.41, za jedno od prva dva mjesta u skupini trebao se spustiti ispod 1:48, a Sandrov rekord, ujedno istrčan ove sezone, iznosi 1:48.21.

Finalisti kugle:
1. Zane Weir (Italija) 21.46
2. Filip Mihaljević (Hrvatska) 21.20
3. Leonardo Fabbri (Italija) 21.17
4. Bob Bertemes (Luksemburg) 20.92
5. Marcus Thomsen (Norveška) 20.71
6. Tomaš Stanek (Češka) 20.70
7. Roman Kokoško (Ukrajina) 20.43
8. Mesud Pezer (BiH) 20.20
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!