Ostali sportovi

Pravdica i Čeko daleko od svojih pravih izdanja, ništa od prolaza u finale

Branimir Korać • petak, 03.03.2023.
Pravdica i Čeko daleko od svojih pravih izdanja, ništa od prolaza u finale
Foto: EPA

Hrvatski predstavnici u skoku u dalj na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici, Filip Pravdica i Marko Čeko nisu uspjeli izboriti finale...

Već u sedam sati po hrvatskom vremenu Filip Pravdica i Marko Čeko krenuli su u borbu za prolaz u finale skoka u dalj na Europskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Na žalost, nije to bio njihov dan, upisali su skokove ispod svojih mogućnosti i očekivanja te su ostali daleko od finala na 15. i 16. mjestu. Iza njih su ostali samo Kristof Pap i Jules Pommery koji nisu imali nijedan ispravan skok.

Već prva serija pokazala je kako će to biti teško jutro za hrvatske predstavnike. Pravdica je skočio skromnih 7.29, a Čeko još skromnijih 6.85.

U drugoj seriji obojica su prestupili i ostala im je još samo jedna serija. Za prolaz u finale moralo se skočiti preko 7.75, međutim u trećoj seriji obojica su doskočili na 7.39.

Kvalifikacijska norma iznosila je 8.00, a preko nje otišli su Šveđanin Thobias Montler (8.14), Grk Miltiadis Tentoglou (8.03) i Rumunj Gabriel Bitan (8.03).

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!