Nogomet

Zekić: 'Ne smijemo Goricu niti malo podcijeniti, bitna je utakmica i nama i njima'

Mihaela Bradovski • petak, 03.03.2023.
Zekić: 'Ne smijemo Goricu niti malo podcijeniti, bitna je utakmica i nama i njima'
Foto: FaH

Slaven Belupo u 24. kolu SuperSport HNL-a na svom travnjaku dočekuje Goricu. Zoran Zekić i njegova ekipa u izazovnoj su situaciji, nedostajat će preko nekoliko bitnih pojedinaca, no uz angažiranost i vjeru, nada se strateg Farmaceuta, mogu do bodova...

Gorica pod hitno treba bodove, ali treba ih i Slaven Belupo. Do kraja sezone svaka će utakmica biti bitna, svjestan je toga i Zoran Zekić koji i priprema momčad na takav način.

Igraj na Slaven Belupo - Gorica na SuperSport.hr (18+)

"Još jedna zahtjevna utakmica. Svaka u ligi je takva, i nama i našim protivnicima. Sutra moramo biti dovoljno pametni, agresivni i rastrčani. Imamo velikih problema, nisam se još s tolikim brojem susreo od kako sam ovdje. Imamo dosta kartoniranih igrača, zatim ozlijeđenih. Na zadnjem treningu ćemo vidjeti što ćemo i kako ćemo."

Zekić neće moći računati na neke bitne karike u svojoj momčadi, ali pronaći će način za napasti Goričane.

"Na poluvremenu Rudeša morao sam mijenjati dvojicu, treći je bio načet, plus Mudražija i Hoxha. Neću to zvati problemima već izazovima. Rekao sam već da su svi igrači važni. Nećemo imati na raspolaganju kadar koji inače imamo, no nema kukanja, nije alibi. Kad imaš manje opcija imaš i manje prostora za nešto zeznuti. Ne znam što napadamo niti što branimo, bitna su tri boda bez obzira na stanje na tablici. Volio bih vidjeti od svoje momčadi angažiranost i malo više vjere od sebe."

Što se tiče Gorice, Zekić je vrlo cijeni i smatra da je zaslužila bolju poziciju.

"Imali su dosta nesreće, puno puta su bili blizu pobjede pa nisu uspjeli. Ali dolaskom novog trenera i nekih novih igrača, igraju drugu dio zaista dobro. U Maksimiru gdje su bili konkurentni odigrali su 0:0, protiv Hajduka su po meni bili čak i bolji protivnik, protiv Lokomotive apsolutno zaslužena pobjeda. Ne možemo ih niti malo podcijeniti. Dolazi nam taj susret u trenutku u kojem nam dolazi, bitna je utakmica i jednima i drugima. Nadam se da će se to i pokazati na terenu, što se tiče angažmana."

Prokomentirao je trener koprivničke momčadi i veliki broj žutih kartona koji Slaven dobiva.

"Nismo grubi niti malo, čak i da jesmo malo agresivniji ne može biti tolika razlika. 20 i nešto kartona u šest utakmica, a protivnik šest ili sedam. Mislim da je to malo pretjerano, da su neki igrači, već sam spomenuo Marinu, predodređeni za njih. Kako mi radimo analize i protivnika i nas tako i suci rade analize igrača. Neki igrači su etiketirani."

Slaven Belupo je prošao u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

"Htio bih izbjeći Dinamo i Hajduk na Poljudu, i Hajduk u Koprivnici. Svi će navijati za njih. A i Šibenik je nezgodan. Bilo bi najbolje da odmah idemo u finale. Želio bih još jednom pobijediti na Rujevici. Uspjeli smo dva puta pa zašto ne bismo i treći put."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!