Nogomet

Dalić objavio popis od 25 igrača za kvalifikacijske dvoboje s Walesom i Turskom

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.03.2023.
Dalić objavio popis od 25 igrača za kvalifikacijske dvoboje s Walesom i Turskom
Foto: FaH

Izbornik Zlatko Dalić objavio je prvi popis igrača nakon brončanog odličja na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Hrvatsku očekuju kvalifikacijski dvoboji protiv Walesa u Splitu i Turske u Bursi...

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su kvalifikacijski dvoboji protiv Walesa u Splitu 25. ožujka, a tri dana kasnije Hrvatska gostuje u Bursi kod Turske.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za te susrete, a u odnosu na Svjetsko prvenstvu u Kataru nema puno promjena.

U odnosu na Katar nova imena su Nediljko Labrović umjesto Ive Grbića, Luka Ivanušec umjesto Kristijana Jakića te Petar Musa umjesto Ante Budimira. Na popisu još nema niti Dejana Lovrena koji se oprostio od reprezentacije.

"Nemamo razloga puno mijenjati momčad koja je prije nekoliko mjeseci osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pa su tako na popisu 23 igrača iz Katara. Priključili smo ponovno Luku Ivanušeca koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vrijeme želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju", objasnio je za stranicu HNS-a izbornik Dalić svoj izbor.

Dalić je zadovoljan formom igrača i koliko su se uspjeli podići nakon težeg razdoblja poslije povratka sa Svjetskog prvenstva. Ulogu favorita u ovoj kvalifikacijskoj skupini prihvaća, ali i upozorava da kvalifikacije mogu biti neugodne.

"Prihvaćamo ulogu favorita u ovoj skupini, imamo najmoćniju momčad i ogromnu želju biti sudionikom tog Eura u Njemačkoj jer znamo kakvu bismo tamo imali potporu naših navijača, to prvenstvo nam je svima san. No, imamo dovoljno iskustva da znamo kako kvalifikacije mogu biti trnovite i da je potrebna puna koncentracija i maksimalan pristup u svakoj utakmici te ćemo tako pripremati ekipu, uz poštovanje prema svakom suparniku."

Popis pozvanih igrača za utakmice protiv Walesa i Turske:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa

Pretpozivi: Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!