Tenis

Borna Gojo protiv iskusnog Španjolca igra za glavni ždrijeb Indian Wellsa

Petar Jenjić • utorak, 07.03.2023.
Borna Gojo protiv iskusnog Španjolca igra za glavni ždrijeb Indian Wellsa
Foto: EPA

Nekadašnji 32. tenisač svijeta i osvajač četiri ATP turnira, Pablo Andujar, bit će protivnik Borni Goji u drugom kolu kvalifikacija za Indian Wells...

Nakon što je porazio Argentinca Andreu Collarinija i izborio drugo kolo kvalifikacija, Borna Gojo došao je na korak do glavnog ždrijeba Indian Wellsa.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatskom tenisaču na putu će stajati dobro poznato ime s ATP toura, iskusni Pablo Andujar. 37-godišnji Španjolac na zalasku je karijere, a trenutno je 249. tenisač svijeta.

U prvoj rundi kvalifikacija napravio je preokret i slavio protiv drugog nositelja Nuna Borgesa sa 3:6, 6:3, 6:2. Možemo reći dobra vijest, s obzirom na to da je Borges nedavno porazio Goju u finalu Challengera u Monterreyu.

Andujar je kroz karijeru igrao devet ATP finala te osvojio ukupno četiri turnira, dok je najbolji rezultat na nekom Grand Slamu ostvario 2019. godine kada je igrao osminu finala US Opena.

Pobjedom protiv Borgesa prekinuo je dugačak niz od šest poraza na turnirima Challenger ili više razine. Protiv Goje nikada ranije niej igrao, a na Indian Wellsu je najdalje stigao 2012. godine kada je igrao četvrto kolo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!