Vodeni sportovi

Sve je spremno za Svjetski kup u Zagrebu: 'Dobra prilika za poraditi na nama i našoj igri'

Mihaela Bradovski • utorak, 07.03.2023.
Sve je spremno za Svjetski kup u Zagrebu: 'Dobra prilika za poraditi na nama i našoj igri'
Foto: FaH

Pred hrvatskim vaterpolistima je Svjetski kup koji se održava u Zagrebu, vrlo snažan turnir na kojem će nastupiti šest jakih selekcija. Ovo je ujedno jedan od dva turnira koji će dati sudionike završnice u Los Angelesu...

Hrvatska će od sutra pa sve do nedjelje biti domaćin vrlo jakog turnira Svjetskog kupa u vaterpolu, a dan uoči početka održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen turnir.

Igraj na utakmice Svjetskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić istaknuo je zadovoljstvo što Hrvatska nakon prošlogodišnjeg domaćinstva Europskog prvenstva ima mogućnost organizirati ovako značajan turnir.

"Zahvalni smo što imamo mogućnost, pola godine nakon Europskog prvenstva u Splitu, ponovno organizirati veliki i značajan turnir u našoj državi. Iz Splita smo imali prekrasno iskustvo, nadam se da će nas takvo vezati i uz Svjetski kup u Zagrebu. Ovaj turnir nema značaj nekog europskog prvenstva, ali je bitan jer je svojevrsna predigra za ljeto u kojem nas čeka Svjetsko prvenstvo, a koje je pak samo uvod u još naporniju i uzbudljiviju 2024. godinu. Super Final ili završni turnir Svjetskog kupa u Los Angelesu će biti još jači turnir nego Svjetsko prvenstvo", kaže Bukić, a prenosi stranica Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak ovdje će moći vidjeti kako diše reprezentacije, na čemu još treba raditi. Imperativa rezultata nema, kaže Tucak.

"Ovo je sjajna prilika da nam cijela reprezentacija bude malo duže vrijeme na okupu. Ja doduše kao trener više volim dugotrajnije pripreme, ali nije niti ovo loše, dapače. Nećemo se opterećivati mjestom koje ćemo osvojiti, uostalom ne dijele se ovdje ni zlata, ni srebra, niti bronce, ali cilj postoji, a on je odigrati turnir što je bolje moguće."

Da motivacije ne nedostaje, poručuje i Ivan Krapić, kapetan reprezentacije.

"Motiva i dobre atmosfere nikad ne nedostaje kada je reprezentacija u pitanju. Zato mi je drago da smo se okupili i ovo je dobra prilika poraditi najviše na nama, na našoj igri, bolje se uigrati."

Marko Bijač podsjeća kako će se na ovom turniru implementirati i nova pravila te nove lopte na koje će se trebati priviknuti.

"Ono prvo što je novo su, osim izmijenjenih pravila, nove lopte. Ima nekih razlika, ali do Svjetskog prvenstva ćemo se priviknuti svi. Najveća razlika koju ja kao vratar primjećujem je da se lopta puno snažnije odnosno više odbija, odskače od dodira s vodom."

Podsjećamo Hrvatska će odigrati pet utakmica i to u sljedećim terminima:

8. ožujka 19:00 Hrvatska - SAD

9. ožujka 18:30 Hrvatska - Francuska

11. ožujka 18:30 Italija - Hrvatska

12. ožujka 18:30 Hrvatska - Japan

14. ožujka 18:30 Mađarska - Hrvatska

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!