Tenis

Dodig nakon sjajnog starta: 'Ovo je moj prvi ATP bod, prva pobjeda u profesionalnoj karijeri'

Mihaela Bradovski • utorak, 07.03.2023.
Dodig nakon sjajnog starta: 'Ovo je moj prvi ATP bod, prva pobjeda u profesionalnoj karijeri'

Dvojica hrvatskih predstavnika izborila su prolaz u drugo kolo Istarske Rivijere. Odličan posao odradili su Dino Prižmić i Matej Dodig koji je upisao prvu pobjedu u profesionalnoj karijeri...

Dino Prižmić upisao je pobjedu na startu Istarske Rivijere, prvi protivnik bio mu je Luka Mikrut, a Prižmić ga je svladao s glatkih 6:1, 6:1.

Igraj na mečeve ITF turnira u Poreču na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon meča Prižmić je bio jako zadovoljan, odigrao je vrlo kvalitetno i priznao kako mu Mikrutova igra očito odgovara.

"Igrao sam danas jako dobar tenis, iako ovaj rezultat nije pokazatelj da je Luka bio loš, naprotiv. Ali eto, svaki put kad igram protiv njega, odigram vrhunski. Fokusirao sam se na lopticu i dosta toga sam pogodio što zapravo nisam očekivao", komentirao je Prižmić.

Mikrut je i prošle godine u Monastiru glatko izgubio od Prižmića, tada je osvojio po gem više u svakom setu.

"Dino je trenutačno bolji, bolje igra. Prate ga odlični rezultati, očito još uvijek ne znam što trebam igrati kako bih ga dobio."

Poseban razlog za zadovoljstvo imao je Matej Dodig koji je stigao do prve pobjede u profesionalnoj karijeri. Svladao je trećeg nositelja Gabrielea Pirainija sa 6:1, 6:4.

"Ovo je moj prvi ATP bod, prva pobjeda u profesionalnoj karijeri. Tereni su začuđujuće dobri za ovo doba godine, pohvala onima koji su ih pripremali. Jako sam zadovoljan, nadam se da ću ovako nastaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!