Nogomet

Perišić protiv Rebića, Tottenham protiv Milana, u potrazi za četvrtfinalom

Petar Jenjić • srijeda, 08.03.2023.
Perišić protiv Rebića, Tottenham protiv Milana, u potrazi za četvrtfinalom
Foto: EPA

Pred nama je uzvratna utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj će Tottenham pokušati nadoknaditi pogodak zaostatka iz prve utakmice protiv Milana odigrane na San Siru...

S jednim pogotkom minuta u uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka ulazi Tottenham. Engleski premierligaš tražit će pobjedu u hendikepu i prolazak dalje, no svjestan je da neće biti nimalo lako to ostvariti.

Igraj na Tottenham - Milan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na to je još potrebno nadodati formu u posljednje vrijeme. Tako je u zadnjoj prvenstvenoj utakmici momčad Antonia Contea poražena u gostima kod Wolverhamptona, da bi je drugoligaš Sheffield Utd. izbacio iz FA kupa nekoliko dana ranije.

Trenutno je na četvrtom mjestu ljestvice, dok mu iz prikrajka vreba probuđeni Liverpool. U slučaju negativnog ishoda, bit će to Tottenhamu treće ispadanje iz ove faze europskih natjecanja u posljednja četiri nastupa.

S druge strane, Milan je 90 minuta udaljen od prvog četvrtfinala ovog natjecanja od 2011./12. godine. Pobjeda u prvoj utakmici protiv Tottenhama bila je druga od četiri u nizu u svim natjecanjima. Rossoneri su sačuvali mrežu u utakmicama protiv Torina, Monze i Atalante, za razliku od gostovanja u Firenci koje nije dobro završilo.

U prvenstvu je trenutno na petoj poziciji s 47 bodova, koliko ima i Roma. Bod više ima Lazio, a dva više gradski rival Inter. Koliko toliko su sigurno na trenutnom mjestu s obzirom na to da Atalanta zaostaje pet bodova.

Bit će to ujedno i dvoboj dvojice hrvatski nogometaša, Ivana Perišića s jedne i Ante Rebića s druge strane.

Što su rekli

Antonio Conte, trener Tottenhama: "Pritisak, živimo za ovakav tip utakmice i za ovakve trenutke jer kada pritisak ide gore, znači da gore ide i tvoja razina. Ne zaboravite da smo prošle sezone igrali Konferencijsku ligu, a ove igramo Ligu prvaka. Osvojili smo grupu i sutra imamo šansu poraziti Milan. Ako me pitate želimo li osvojiti Ligu prvaka, odgovorio bih potvrdno, ali tu je realnost. Moramo ići utakmicu po utakmicu.

Stefano Pioli, trener Milana: "Analizirali smo Tottenhamove utakmice kod kuće, mogu biti puno agresivniji nego su to bili u Milanu. Bit će energičniji i intenzivniji. Neće nas moći iznenaditi jer ih dobro poznajemo. Volim misliti da se ovakve utakmice pripremaju same od sebe, ali nije tako. Vjerujem da momčadi neće trebati dodatna motivacija jer svi mi znamo njenu važnost."

Mjesto, vrijeme, suci

London, Tottenham Hotspur stadion, 21:00

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Forma

Wolverhampton - Tottenham 1:0
Sheffield Utd. - Tottenham 1:0
Tottenham - Chelsea 2:0
Tottenham - West Ham 2:0
Milan - Tottenham 1:0

Fiorentina - Milan 2:1
Milan - Atalanta 2:0
Monza - Milan 0:1
Milan - Tottenham 1:0
Milan - Torino 1:0

Nedostaju

Tottenham: Lloris, Sessegnon, Bentancur, Bissouma (ozljede), Dier (kartoni)

Milan: Calabria, Florenzi, Bennacer (ozljede)

Zadnja utakmica

Milan je u prvom susret upisao minimalnu pobjedu protiv engleske momčadi. Rani pogodak Brahima Diaza bio je odlučujući u dvoboju u kojem nijedna ekipa nije preuzimala previše rizika prema naprijed.

Prognoza

Prolazak Milana. Talijanska ekipa igra u boljoj formi u posljednje vrijeme pa bi je trebala okruniti i na ovom gostovanju koje za sve nije nimalo lako.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!