Nogomet

PSG traži pukotinu u čvrstoj minhenskoj utvrdi

Petar Jenjić • srijeda, 08.03.2023.
PSG traži pukotinu u čvrstoj minhenskoj utvrdi
Foto: EPA

Pred nama je uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj će snage odmjeriti Bayern i PSG. Bavarci na uzvrat nose minimalnu prednost, a hoće li je sačuvati, trebali bismo saznati nakon 90 minuta nogometa...

Užarena stolica Christophea Galtiera mogla bi prekipjeti nakon večerašnje utakmice protiv Bayerna. Trener PSG-a već je neko vrijeme na granici otkaza, ali pobjeda u zadnjim sekundama protiv Lillea, a zatim i odlična prezentacija kod Marseillea, sačuvali su mu poziciju još neko vrijeme.

Igraj na Bayern - PSG na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, i posljednje zrnce pijeska iz pješčanog sata mogla bi povući gravitacija, ako se ne izbori sljedeća runda Lige prvaka. Neće biti lako, s obzirom na to da Francuzima treba pobjeda od dva ili više razlike.

Prva utakmica odigrana je na Valentinovo, međutim, kao i u finalu prije tri godine, Bayern nije pokazao previše ljubavi prema protivniku kojem nije ništa ni poklonio. Hoće li sama ta spoznaja dovoljno naljutiti Parižane za preokret, ostaje nam vidjeti.

Ipak, statistika im ne ide u prilog. Bayern još od sezone 2010./11. nije eliminiran iz knock-out faze Lige prvaka kada je dobio prvu utakmicu. U 15 od zadnjih 17 utakmica na domaćem terenu u ovom natjecanju stigao je do pobjede. Još od travnja 2018. Bavarci su zabili barem jedan gol u svakoj utakmici ovog natjecanja pred svojim navijačima.

U današnji susret ulaze na krilima dvije prvenstene pobjede, gostujuće protiv "davljenika" Stuttgarta i domaće protiv velikog konkurenta za prvo mjesto, Union Berlina.

S druge strane, Francuzi su u prošlom kolu bili bolji od Nantesa s 4:2, a povijest PSG-a ispisao je Kylian Mbappe koji je zabio svoj 201. pogodak za klub i postao njegov najbolji strijelac u povijesti.

U kadru zato neće biti Neymara koji će zbog operacije propustiti ostatak sezone. Kako god se uzme, hendikep za Parižane koji moraju bez ponajboljeg igrača.

U prethodnih 12 međusobnih utakmica obje momčadi upisale su po šest pobjeda. 13. utakmica bit će kobna za jednu momčad i jednog trenera.

Što su rekli

Julian Nagelsmann, trener Bayerna: "PSG očito ima identitet i navike koje možemo iskoristiti, ali vas itekako znaju uhvatiti u kontri ako pogriješite. Moramo izbjeći sporiji ulazak u utakmicu i ostavljanje previše prostora iza naše posljednje linije. Bit će jako važno presijecati Messijeva dodavanja i spriječiti ga u promjenama smjera."

Christophe Galtier, trener PSG-a:: "Moramo igrati više nogometa nego smo igrali u prvoj utakmici. Imamo svoj plan igre i imamo Mbappea, to će nam dati više prostora doći im iza zadnjih linija. Moramo igrati s više posjeda i ako bude moguće brže osvajati lopte. U PSG-u je svaka utakmica važna, a ovo je važno natjecanje. Jedna ekipa će proći, druga ispasti. Svaki susret igramo s ciljem da dođemo do pobjede, a Liga prvaka uvijek je veliki cilj."

Mjesto, vrijeme, suci

Allianz Arena, München, 21:00

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Forma

Stuttgart - Bayern 1:2
Bayern - Union Berlin 3:0
Borussia Mönchengladbach - Bayern 3:2
PSG - Bayern 0:1
Bayern - Bochum 3:0

PSG - Nantes 4:2
Marseille - PSG 0:3
PSG - Lille 4:3
PSG - Bayern 0:1
Monaco - PSG 3:1

Nedostaju

Bayern: Neuer, Hernandez (ozljede), Pavard (kartoni), Mazraoui pod upitnikom

PSG: Kimpembe, Neymar (ozljede), Sanches, Hakimi, Mukiele pod upitnikom

Zadnji susret

Na Parku prinčeva vrijednu je pobjedu upisao Bayern. Svoju bolju igru gosti su okrunili u 53. minuti kada je za pobjedu zabio Kingsley Coman na asistenciju Alphonsa Daviesa.

Prognoza

Prolazak Bayerna. Iako ne možemo biti potpuno sigurno u ishod utakmice, ipak vjerujemo da će njemačka momčad potvrditi prednost iz prvog susreta. Hoće li to biti pobjeda ili remi, ostaje nam vidjeti.

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!