Nogomet

Čolak zabio dva gola u pobjedi Rangersa, Barišić odigrao cijelu utakmicu

Petar Jenjić • srijeda, 08.03.2023.
Čolak zabio dva gola u pobjedi Rangersa, Barišić odigrao cijelu utakmicu
Foto: EPA

Antonio Čolak zabio je dva gola u pobjedi svog Rangersa na gostovanju kod Hiberniana, dok je Borna Barišić odradio svih 90 minuta...

Do 11. pobjede u zadnjih 12 utakmica u svim natjecanjima stigao je Rangers koji je večeras slavio u gostima kod Hiberniana s 4:1. S obzirom na to da je do pobjede protiv Heartsa stigao Celtic, razlika između ta dva kluba ostaje devet bodova.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je nakon osam minuta igre stigao do vodstva kada je loptu u vlastitu mrežu skrenuo Connor Goldson. Međutim, nije se dugo čekalo na izjednačenje.

Već u 12. minuti James Tavernier izjednačio je iz penala. To mu je četvrti gol u zadnjih pet utakmica, a treći s bijele točke.

Preokret je kompletirao Antonio Čolak koji je poentirao u 34. minuti na proigravanje Fashiona Sakale. Hrvatskom nogometašu ovo je bio 12. gol sezone, a prvi prvenstveni još od 29. listopada prošle godine.

Gosti su podebljali vodstvo u 52. minuti kada se, nakon asistencije, u strijelce upisao Sakala. Već šest minuta kasnije novi je pogodak postigao Čolak.

Hrvatski napadač igrao je do 78. minute susreta, dok je Borna Barišić odradio cijelu utakmicu. U dresu Hiberniana Marijan Čabraja ušao je u igru u 70. minuti.

Škotski Premiership, 27. kolo:
Hibernian - Rangers 1:4

Tablica:
1. Celtic 79
2. Rangers 70
3. Hearts 45
4. Hibernian 40
5. Aberdeen 38
6. St. Mirren 37
...
11. Kilmarnock 24
12. Dundee Utd. 21

FOTO: EPA/Peter Powell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!