Košarka

Zadar lako sa Šibenčanima: 'Mogli smo odigrati puno bolje, ali pobjeda je najvažnija'

Mihaela Bradovski • petak, 10.03.2023.
Zadar lako sa Šibenčanima: 'Mogli smo odigrati puno bolje, ali pobjeda je najvažnija'
Foto: FaH

Košarkaši Zadra odigrali su svoju posljednju utakmicu u regularnom dijelu sezone protiv Šibenke i upisali su 82:62 pobjedu. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvom poluvremenu...

Ozbiljan ulazak u utakmicu uz dobar pristup omogućio je Zadru da izbjegne komplikacije i upiše rutinsku pobjedu protiv Šibenke u posljednjem kolu regularnog dijela sezone u HT Premijer ligi. Zadrani su slavili s visokom prednosti i tako uzvratili Šibenčanima za poraz u prvom dijelu sezone.

Igraj na Zadar - Cedevita Olimpija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali jako dobro u obrani. Sveli smo ih na 27 poena i s tim sam zadovoljan. Dodavali smo se i kombinatorika nam je bila dobra. Sve je to malo palo kada smo počeli mijenjati u drugom dijelu. Moramo se na to naviknuti", istaknuo je nakon susreta Danijel Jusup, a prenosi stranica Zadra.

Sani Čampara smatra kako ovo nije Zadrovo pravo lice i da može puno bolje od prikazanog.

"Mislim da smo mogli odigrati i puno bolje, ali na kraju je važno da smo pobijedili i da s pobjedom ulazimo u Ligu za prvaka. Atmosfera je kao i uvijek bila sjajna i nadam se da će publika u nedjelju protiv Cedevite Olimpije doći u još većem broju."

Šibenčani su doputovali oslabljeni i s nekim igračima koji se tek vraćaju nakon ozljeda. Damir Milačić s obzirom na sve nije nezadovoljan.

"S obzirom na okolnosti mogu reći i da sam zadovoljan. Žao mi je što je prva četvrtina završila kako je završila jer smo se pripremali baš na to da Zadar ne napravi neku razliku u prve dvije četvrtine jer onda to više s ovim sastavom i s ovim problemima u kojima jesmo ne možemo stići. U drugom poluvremenu smo dobro reagirali. Međutim, ključ svega je bio što smo Zadru dopustili 19 napadačkih skokova i tu su oni napravili razliku. Sad se okrećemo Ligi za prvaka gdje ćemo pokušati nanijeti koji poraz ekipama koje su bolje od nas."

Prvo ime Šibenke bio je Patrik Jambrović koji je bio najučinkovitiji igrač na terenu.

"Nisam zadovoljan jer je Zadar već u prvoj četvrtini napravio osjetnu razliku, ali smo se vratili u drugom dijelu i pokazali da možemo s njima igrati. Kada budemo kompletni, mislim da će to biti dobro."

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!