Vodeni sportovi

Fatović: 'Dižemo se, odigrali smo bolje nego protiv SAD-a, nadam se da ćemo tako nastaviti'

Mihaela Bradovski • petak, 10.03.2023.
Fatović: 'Dižemo se, odigrali smo bolje nego protiv SAD-a, nadam se da ćemo tako nastaviti'
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu drugog dana Svjetskog kupa protiv Francuske. Konačnih 12:7 pokazuje otprilike kakav je bio odnos snaga u bazenu, Hrvatska je imala kontrolu i zasluženo slavila...

Francuska nije uspjela stvoriti štetu Hrvatskoj koja je upisala i drugu pobjedu na Svjetskom kupu. Jerko Marinić Kragić ističe kako je pobjeda potpuno zaslužena.

Igraj na utakmice Svjetskog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Moramo biti zadovoljni pobjedom, ona je zaslužena, od početka do kraja smo kontrolirali utakmicu i na kraju zasluženo uzeli bodove."

Marinić Kragić dodaje kako će se nastaviti raditi na ispravljanju pogrešaka koje je Hrvatska radila u ova dva susreta.

"Prije svega moramo se sada malo odmoriti, do kraja turnira imaju još tri utakmice. Navečer ćemo imati trening i pripremiti se za ono što nam slijedi, a to su Japan i Italija. Zatim još jedan dan odmora i za kraj Mađarska, repriza finala Europskog prvenstva. Radit ćemo na atmosferi i da popravimo ove neke greške koje radimo i bit ćemo spremni za ono što nas očekuje."

Loren Fatović posebno je zadovoljan igrom u obrani gdje je Hrvatska odigrala znatno bolje nego protiv SAD-a.

"U trećoj četvrtini smo se odvojili na pet razlike i tu prelomili utakmicu. Bilo je teško, oni su vrhunski protivnik što su pokazali u više navrata, ali možemo biti zadovoljni našom igrom, pogotovo u obrani. Dižemo se, odigrali smo bolje nego protiv SAD-a i nadam se da ćemo tako nastaviti do kraja turnira."

Raspored je zgusnut i umor će se akumulirati sve više sa svakom utakmicom.

"Svima nam je isto, svima traje sezona i tu nema neke velike razlike između reprezentacija, no naravno da će kod svih umor biti sve veći kako turnir bude odmicao. U subotu igramo s Talijanima što će biti vrhunska utakmica koja nam već može donijeti plasman na završnicu Svjetskog kupa."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!