Automoto

Bivši svjetski prvak u F1 traži novo iskustvo u NASCAR-u

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 10.03.2023.
Bivši svjetski prvak u F1 traži novo iskustvo u NASCAR-u
Foto: EPA

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Englez Jenson Button (43) sudjelovat će u tri utrke serije NASCAR Cup ove godine, objavili su organizatori...

Button, koji je osvojio F1 prvenstvo 2009. u bolidu Brawna, vozit će Rick Ware Racing Ford Mustang.

Prvi nastup imat će 26. ožujka na stazi Circuit of the Americas (COTA) u Austinu. Potom će se natjecati 2. srpnja na Chicago Street Race, te 13. kolovoza na Indianapolis Motor Speedway Road Courseu.

"Svaki put kad bivši vozač F1 uđe u serijski automobil, u početku se muči. Treba im neko vrijeme da uspiju, tako da ne očekujem da ću odmah biti na čelu. Zbog toga je važno da ću nastupiti na više od jedne utrke kako bih mogao izvući najbolje iz sebe i najbolje iz automobila," poručio je 43-godišnji Englez.

Nakon povlačenja iz F1 2017., Button je vozio sportske automobile u klasi GT500 japanske Super GT serije, gdje je osvojio prvenstvo 2018. Natjecao se i na 24 sata Le Mansa.

"Udaljavanje od F1 dalo mi je priliku isprobati različite serije koje su me oduševile. Utrkivao sam se Super GT u Japanu. Utrkivao sam se i u Le Mansu. Utrkivao sam se izvan staza jer je to bila još jedna vještina koju treba naučiti. Volim taj izazov," dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!