Vodeni sportovi

Barakude protiv Talijana: 'Treba odgovoriti na agresivnost, sigurno će krenuti u poznati presing'

Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2023.
Barakude protiv Talijana: 'Treba odgovoriti na agresivnost, sigurno će krenuti u poznati presing'

Pred hrvatskim vaterpolistima je dosad najteži protivnik na turniru Svjetskog kupa. Igrat će protiv Italije, reprezentacije koju predobro poznaju...

Hrvatska vaterpolska reprezentacije danas s početkom u 18:30 sati igra protiv Italije, reprezentacije s kojom se najčešće susreće. Talijani imaju jaku i kvalitetnu reprezentaciju, ali Hrvatska ima velika očekivanja.

Igraj na Hrvatska - Italija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Odlična su momčad, igrali smo dosta puta s njima u zadnje vrijeme, dobro ih poznajemo. To će sigurno biti fizički zahtjevna utakmica, s puno plivanja, puno fizičkog kontakta. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadam se da ćemo pobijediti", kaže Luka Bukić.

Bukić očekuje vrlo agresivne Talijane, takav je uostalom njihov stil igranja i očekuje se da tako nastupe i u ovom susretu.

"Treba odgovoriti na njihovu agresivnost. Sigurno će krenuti u svoj poznati presing, idu preko glave, igraju vrlo agresivno. Treba se suprotstaviti tome vlastitom agresivnošću. Što se tiče taktike, igramo našu igru bez obzira tko je protivnik."

Vrlo zanimljivu i otvorenu utakmicu očekuje i Toni Popadić koji još nije zaboravio sraz s Talijanima iz polufinala Eura u Splitu.

"Talijani, naš dobri, stari protivnik. Svi se još sjećamo utakmice iz polufinala Europskog prvenstva u Splitu. Ništa manje zanimljiva i uzbudljiva neće biti niti ova. Moguće da će se čak i riješiti pitanje prolaska na završni turnir tako da nam ta utakmica nosi dosta toga."

Italija ne nudi nepoznanice, o njoj se sve zna.

"Svi znamo kakva je Italija, čvrsta, agresivna, puno je "tuče" u bazenu. Moramo ostati mirni i hladne glave, vrućeg srca, dati svoj maksimum i uzeti tu pobjedu."

Vratar Juga upozorio je na neke pojedince koji se kod Talijana ističu.

"Imaju par pojedinaca koji se ističu, Di Fulvio, Di Somma, Cannella, Echenique, Dolce, no najjači su kao momčad. Fokus će biti na obrani, da se vratarima olakša posao i samim time mislim da će doći i pobjeda."

FOTO: HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!