Rukomet

Hrvatska spremna za Nizozemsku: 'Cilj je proći skupinu i to, ako je ikako moguće, kao broj jedan'

Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2023.
Hrvatska spremna za Nizozemsku: 'Cilj je proći skupinu i to, ako je ikako moguće, kao broj jedan'
Foto: FaH

Hrvatska je ostavila iza sebe dvoboj iz Eindhovena protiv Nizozemske i potpuno se okrenula drugom međusobnom susretu u Osijeku koji je na rasporedu sutra od 20:15 sati...

Nakon gostovanja u Nizozemskoj Goran Perkovac napokon je dobio priliku odraditi nešto treninga s momčadi i zadovoljan je kako se radilo u ovo kratko vrijeme.

Igraj na Hrvatska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dobro smo trenirali, odradili to što smo planirali, koliko se moglo u ova dva-tri treninga. Situacija nije bajna što se tiče vremena, premalo ga je da bi se nešto stiglo automatizirati, ali nećemo se žaliti. Držim da smo spremni i da sutra možemo odigrati dobru utakmicu."

U Eindhovenu puno toga nije štimalo, Nizozemci su stvarali velike probleme.

"Izgubili smo previše duela jedan na jedan, nismo uspjeli zaustaviti njihove brze, niske igrače. Dogovorili smo da to odradimo na malo bolji način, da više pomažemo, da puštamo ako treba da skaču s krila, ali da sredinu zatvorimo. Ako to uspijemo, ne sumnjam da ćemo dobiti."

Hrvatska će pokušati u Osijeku nadoknaditi visok zaostatak (27:32) iz prvog susreta i tako si popraviti šanse u borbi za prvo mjesto.

"Cilj nam je proći kvalifikacijsku skupinu ako je ikako moguće kao broj jedan i imati kasnije možebitno lakši ždrijeb za Europsko prvenstvo."

Dvorana u Osijeku trebala bi biti potpuno puna, karte su rasprodane što posebno raduje Perkovca.

"Oduševljen sam, već sedam dana nema karata, ljudi iz svih krajeva žele doći u Osijek i dati podršku ovoj reprezentaciji. I mi im to moramo vratiti, većim zalaganjem nego u Eindhovenu, većom borbenošću i agresivnošću, i na kraju i boljim rezultatom."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!