Rukomet

Hrvatska pred domaći susret s Nizozemskom: 'Čekamo, spremni smo'

Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2023.
Hrvatska pred domaći susret s Nizozemskom: 'Čekamo, spremni smo'
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši pripremaju se za dvoboj protiv Nizozemske u Osijeku. Prvi susret sredinom tjedna otišao je na stranu Nizozemaca, a Hrvatska će sada pokušati uzvratiti istom mjerom...

Jedan od rijetkih koji u Eindhovenu nisu podbacili bio je Dominik Kuzmanović. Odradio je svoj dio posla, pomogao Hrvatskoj da smanji zaostatak u drugom dijelu, ali nije bilo dovoljno za nešto više.

Igraj na Hrvatska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nezgodni su za čuvanje, brzi su, sitni su, pronalaze prostore kroz zonu, ali uz ove treninge što smo u međuvremenu odradili mislim da će sve do bolje funkcionirati."

Nizozemci imaju vrlo dobru reprezentaciju, igraju brzo i moderno te imaju niz kvalitetnih igrača.

"Nije jednostavno, to su sve vrhunski igrači koji igraju u najboljim klubovima, a to su i pokazali u našoj zadnjoj utakmici. Imali su i dobrog vratara koji je u ključnim trenucima obranio neke važne šuteve."

Kuzmanović je bio na dobrom prosjeku obrana u prvom susretu, ali vjeruje da i on i Šego mogu bolje.

"Mislim da smo Marin i ja bili na dobrom nivou, da smo dali svoj doprinos utakmici. Možemo to još poboljšati i tome se i nadam."

U Osijeku će biti pune tribine, ali Kuzmanoviću to nije novost.

"Imam priliku u Našicama doživljavati to iz tjedna u tjedan i nadam se podršci navijača i u Osijeku i da će to biti kako oni to znaju prirediti."

Desno krilo hrvatske reprezentacije Filip Glavaš istaknuo je kako su detektirane neke stvari koje se mogu popraviti u odnosu na Eindhoven.

"Analizirali smo ih, pronašli neke stvari koje moramo popraviti. Čekamo, spremni smo, dobro smo trenirali. Imamo još dva treninga i mislim da ćemo te detalje igrati i na kraju i pobijediti."

Zna se od kuda prijeti opasnost iz nizozemskog tabora.

"Neugodni su jedan na jedan, puno trče. Moramo biti spremni na sto posto, vraćati se, noge moraju raditi. Imaju tri izuzetna vanjska igrača, morat ćemo biti gusti i izdržati te duele."

FOTO: EPA/Johan Nilsson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!