Tenis

Ruskinja potvrdila odličnu formu i u dva seta ispratila Petru Martić s Indian Wellsa

Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2023.
Ruskinja potvrdila odličnu formu i u dva seta ispratila Petru Martić s Indian Wellsa
Foto: EPA

Petra Martić nije uspjela izboriti nastup u trećem kolu Indian Wellsa. Već na startu eliminirala ju je Varvara Gračeva...

Nakon Donne Vekić i Borne Goje, poraz na startu turnira u Indian Wellsu upisala je i Petra Martić. I dok je Gojo igrao protiv iskusnog Richarda Gasqueta nakon što je odradio odličan posao u kvalifikacijama, Vekić i Martić mogle su napraviti više i njihov poraz je neočekivan.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Martić je poražena od 66. igračice svijeta Varvare Gračeve, Ruskinje koja je prošli tjedan igrala finale na turniru u Austinu gdje je poražena od Marte Kostjuk. Nakon toga je u kvalifikacijama Indian Wellsa upisala dvije pobjede pa slavila i u prvom kolu protiv Ysaline Bonaventure, a zatim je nadigrala i našu tenisačicu.

Petra nije igrala dobro, imala je manje od 50 posto ubačaja prvog servisa i u konačnici je upisala poraz bez ijednog breaka uz skroman nastup.

Sve je bilo gotovo za 75 minuta, Martić je već u svom prvom servis gemu posrnula i izgubila servis nakon čega je Ruskinja rutinski dovršila posao i uzela set sa 6:3.

Nikakvih promjena u odnosu snaga nije bilo u drugom setu, Martić je tu povela s 2:1 pa nakon toga izgubila svih pet narednih gemova i oprostila se od turnira.

Gračeva će u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča između Tatjane Marie i Darije Kasatkine.

Indian Wells, drugo kolo:
Varvara Gračeva (-, Q) - Petra Martić (Hrvatska, 25) 6:3, 6:2

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!