Vodeni sportovi

Marinić Kragić nakon kolapsa protiv Italije: 'Teško mi je reći zašto smo na kraju sve prosuli'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.03.2023.
Marinić Kragić nakon kolapsa protiv Italije: 'Teško mi je reći zašto smo na kraju sve prosuli'
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolisti doživjeli su epski potop u četvrtoj četvrtini dvoboja protiv Italije u Svjetskom kupu. Talijani su napravili nevjerojatan preokret i upisali 14:13 pobjedu...

Iako se činilo kako hrvatski vaterpolisti imaju pobjedu u rukama te da će u zadnjoj četvrtini samo dovršiti posao protiv jake Italije, dogodilo se nešto što nitko nije mogao predvidjeti. Italija se vratila iz ponora i napravila čudo uzevši zadnju četvrtinu sa 7:1.

Igraj na Hrvatska - Japan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Tri vrhunske četvrtine s naše strane i sve dobro što smo tada napravili smo prosuli u zadnjoj četvrtini. Koji je razlog tome, teško mi je reći. Moramo pogledati ovu snimku i analizirati ove greške. Očekuju nas još dvije važne utakmice, samo nas dvije pobjede vode na završni turnir. Nemamo puno vremena, ali vjerujem da ćemo ovo dobro proanalizirati da se ovakve greške više neće ponavljati", istaknuo je Jerko Marinić Kragić.

Ritam je naporan, ali tako je na svim velikim natjecanjima.

"Navikli smo već. Nije nam prvi put da igramo turnirski sistem. Svjesni smo da ovu utakmicu moramo što prije zaboraviti i pripremati se za Japan."

Glavni događaj za hrvatske vateroliste ove sezone je Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, a ovi mečevi dobro će koristiti da se vidi na čemu se treba raditi.

"Pripremamo se za ono što je najvažnije, a to je Svjetsko prvenstvo ovog ljeta, do tada ćemo sigurno ispraviti ove greške i vjerujem da kada bude trebalo da ćemo biti pravi."

Hrvatska je i u Zagrebu imala veliku podršku navijača u čemu uživa i Marinić Kragić.

"Predivna je atmosfera, zahvaljujem se svima koji su došli. Još su dvije utakmice do kraja, zamolio bih sve da nas dođu podržati jer uz ovakvu atmosferu i pune tribine sigurno ćemo lakše doći do cilja, a to su te dvije pobjede."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!